Kennisplatform voor Oost Nederland

Etikettendrukkerij Interket

Geplaatst op 17 januari 2023
Etikettendrukkerij Interket

Interket, in 1979 begonnen als Etiflex, is een BRC gecertificeerde drukkerij. Producent van niet alleen zelfklevende etiketten, maar ook flexibele verpakkingen. Interket heeft nationale en internationale klanten. De Nederlandse vestiging in Ommen beschikt over vijf flexo persen (tot en met acht kleuren) en twee digitale machines (tot en met zeven kleuren). Interket maakt onderdeel uit van de Interket Groep met drukkerijen in Nederland, Engeland, Zweden en Duitsland. Om de eenheid en herkenbaarheid van de Interket Groep te vergroten is de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe website. De Nederlandse website te vinden is op www.interket.nl.

De Interket Groep presteert goed en heeft de afgelopen jaren nieuwe machines geïnstalleerd in verschillende vestigingen. In 2020 een digitale Xeikon in Zweden. In 2021 een Xeikon en een acht kleuren MPS in Engeland. In Duitsland een twee kleuren Grafotronic en in Nederland een nieuwe Mark Andy zes kleuren drukpers.

De vestigingen Nederland en Duitsland hebben, ondanks de afstand van circa 250 km, een zeer nauwe samenwerking. Mede door de tweedaagse aanwezigheid van de directrice van de Duitse drukkerij in Ommen is deze samenwerking ontstaan. Hierdoor kunnen de specialismes van beide vestigingen ingezet worden bij (toekomstige) klanten.

Staking

Na twee jaar van Corona, waarin ook Interket zich aan de omstandigheden moest aanpassen, diende de volgende uitdaging zich aan. Door een staking van UPM, de grootste producent van papier en leverancier van papier aan producenten van zelfklevende materialen, liepen de levertijden van materialen op, met schaarste aan deze materialen als gevolg. De staking werd weliswaar na vier maanden beëindigd; de gevolgen ervan zijn nog merkbaar. Interket heeft in deze moeilijke tijd de continuïteit voor de klanten weten te waarborgen. In een rap tempo heeft zij destijds hogere voorraden weten aan te leggen. In samenwerking met haar klanten is het beschikbare materiaal over de relaties verdeeld. Dat deze strategie voor de klanten goed heeft uitgepakt, blijkt uit de vele complimenten die Interket heeft gekregen over de handelswijze in die periode.

Duurzaamheid

In 2008 al ontwikkelde Interket een duurzaam alternatief voor het zelfklevend etiket: de linerless etiketten. Het zelfklevende materiaal wordt bij dit etiket optimaal benut doordat het materiaal passend op de geprinte tekst wordt afgesneden. Doordat rugmateriaal bij dit alternatief afwezig is, wordt het milieu minder belast. Op de beurs in 2014 werd het linerless etiket aan de markt gepresenteerd. Inmiddels vinden vele meters linerless rollen hun weg naar de markt, waarmee een enorme afvalreductie is bewerkstelligd.

Doordat verschillende materiaalleveranciers milieuvriendelijkere alternatieven hebben ontwikkeld, kan Interket afwasbare, composteerbare en ook 100% of deels gerecyclede materialen leveren. Uiteraard kijkt Interket ook naar energiezuinige middelen om te produceren. Een voorbeeld hiervan is de installatie op de laatst gekochte pers met led-droging in plaats van uv-droging om energieverbruik te verminderen.

Het succesvolle Interket biedt werk aan circa 55 mensen in de regio Ommen. Voor meer informatie, vacatures en het inschrijven voor de nieuwsbrief kunt u de Interket website bezoeken.

Interket wenst u fijne feestdagen, een mooie jaarwisseling en een succesvol 2023 toe.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: