Kennisplatform voor Oost Nederland

Etiflex investeert en is verder gegaan onder de naam Interket

Geplaatst op 23 mei 2016
Interket voorheen Etiflex

Met twee nieuwe machines kan Interket (voorheen Etiflex) zijn klanten nog sneller en flexibeler van dienst zijn in de levering van zelfklevende etiketten en folies. Hierdoor is Interket technisch én prijstechnisch in staat de beste oplossing te bieden voor het drukken van etiketten, folie en banderollen.

Interket is de nieuwe naam voor de drukkerij van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingen, die groot is geworden onder de naam Etiflex. Tien jaar geleden werd Etiflex onderdeel van de internationale Klimax-groep. Medio 2015 is de groepsnaam overgegaan op Interket en nu sluit de Nederlandse vestiging daarbij aan, evenals de overige vestigingen.

Al sinds 1979 levert het bedrijf in Ommen zelfklevende etiketten, banderollen en folies voor met name de levensmiddelenhandel. Interket Ommen werkt voornamelijk voor grote en middelgrote bedrijven, onder andere voor Kesbeke (glasconserven), Bel Leerdammer (kaas) en Silvo (kruiden). Behalve etiketten, folies en banderollen voor levensmiddelenproductie is Interket gespecialiseerd in oplossingen voor instore-labeling. Zo levert Interket de etiketten voor de prijsweegschalen van bekende grote retailers.

Flexibiliteit
De nieuwe naam is niet het enige nieuws. Interket heeft onlangs geïnvesteerd in een nieuwe 7-kleuren digitale HP Indigo 6800 drukpers, waarmee kleinere oplages – eventueel met grote spoed – kunnen worden uitgevoerd. Hiermee kan efficiënter, flexibeler, sneller en met nóg betere kwaliteit worden geleverd. Eerder in 2015 is een nieuwe 8 kleuren MPS Flexo pers in bedrijf gegaan. Met deze twee machines wordt de concurrentiepositie van Interket versterkt en kan de servicegraad zo mogelijk nog verder vergroot worden.

Certificering
Klanten van Interket in de levensmiddelensector vragen BRC gecertificeerde leveranciers. Het is om die reden dat Interket dit jaar voor een BRC-audit opgaat. Het bedrijf voldoet al zo goed als geheel aan de eisen omdat het al tijden in het bezit is van het ISO 22000 certificaat. Deze ISO norm geniet echter veel minder bekendheid, zeker internationaal. BRC is nu eenmaal de standaard in food. Naast de foodnormering is Interket ook FSC-gecertificeerd.

De toekomst
Interket heeft linerless etiketten ontwikkeld samen met de regionaal bekende firma LC Maan in  Raalte. Deze vorm van etikettering wordt momenteel in de markt gepromoot. Het is een belangrijke ontwikkeling voor de komende jaren. Het zijn etiketten zonder schutvel, die op rol worden geleverd, met de hieraan gerelateerde voordelen op het gebied van milieu en efficiency. Dit is wellicht de toekomst voor etikettering op locatie. Door de internationale achtergrond kan Interket dit reeds leveren. Het bedrijf is er klaar voor zodra de klanten de overstap willen maken.

Het besef is er dat het bedrijf met de genoemde naamsverandering een lang verleden achter zich laat. Het vertrouwen is er echter dat onder de Interket Groep en door toedoen van de genoemde investeringen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: