Kennisplatform voor Oost Nederland

Eurol wint Dakar 2022 met Toyota GAZOO Racing

Geplaatst op 14 januari 2022
Eurol wint Dakar 2022 met Toyota GAZOO Racing

Toyota GAZOO Racing heeft de Dakar rally 2022 gewonnen. Coureur Nasser Al Attiyah en navigator Mathieu Baumel wisten over alle 12 etappes in Saoedi-Arabië de snelste tijd te noteren. De betrouwbaarheid en kwaliteit van Toyota heeft zich wederom bewezen in deze zware Dakar editie. Het Japanse automerk vertrouwt in de Dakar rally op de Eurol Specialty racinglijn. Glyn Hall, Team Manager Toyota GAZOO Racing: “Het belang van smering is in de zwaarste rally ter wereld cruciaal. Eurol heeft een bewezen bijdrage geleverd aan het succes”.

De Nederlandse ontwikkelaar en fabrikant van smeermiddelen ondersteunt het fabrieksteam van Toyota al vanaf 2019 op smeertechnisch gebied. Met succes, want in dat jaar won Toyota voor het eerst in de geschiedenis de Dakar rally in het autoklassement.

Dakar Rally 2022

Glyn Hall over de samenwerking: “Het winnen van de Dakar rally is een optelsom van vele factoren. In een rally waar de omstandigheden zo extreem zwaar zijn is een smering is van cruciaal belang. Daarvoor zijn smeermiddelen nodig die passen bij de innovatieve materialen en technieken die we in de Dakar rally gebruiken. We gebruiken de Eurol Specialty racinglijn met SYNGIS Technology en we zijn onder de indruk van de smeereigenschappen. Eurol heeft een bewezen bijdrage geleverd aan het succes”.

Martijn Pfeiffer, CEO van Eurol lubricants: ”We feliciteren het Toyota GAZOO Racing team met dit geweldige resultaat. We werken al jarenlang samen, onder andere voor het testen en doorontwikkelen van onze producten. Het winnen van de Dakar titel sluit perfect aan op de koers die we als Eurol varen; het ontwikkelen van innovatieve smeermiddelen met ongeëvenaarde eigenschappen op het gebied van prestatie, slijtagebescherming, duurzaamheid, kostenbesparing en veilig werken.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: