Kennisplatform voor Oost Nederland

EXPRO neemt POWARE Industrial Automation over

Geplaatst op 14 april 2023
EXPRO neemt POWARE Industrial Automation over

Het bedrijf EXPRO heeft POWARE Industrial Automation uit Amersfoort overgenomen. Door de overname groeit het bedrijf naar eigen zeggen in meerdere opzichten. “We krijgen een betere landelijke spreiding, extra commerciële slagkracht en er komt extra kennis aan boord op het gebied van Project en Site engineering. Dit kan ons helpen onze positie bij klanten en in de markt te verstevigen.”

Angel Schneiderberg neemt de dagelijkse leiding van POWARE op zich. Verder blijft de organisatie als voorheen functioneren. Door de krachten te bundelen ontstaat er een nog krachtiger bedrijf, meent EXPRO.

Overnames

In de afgelopen 3 jaar heeft EXPRO vaker andere organisaties overgenomen. Zo werd in 2020 Qebble, tegenwoordig EXPRO telecom, bij het bedrijf gevoegd. Een jaar later volgde Die Computer, dat inmiddels geïntegreerd is met EXPRO it. “In 2022 bleken deze overnames een welkome aanvulling te zijn geworden binnen ons bedrijf. Ze vormen een mooie basis om op door te bouwen.”

In september 2022 zorgde een overnamespecialist, die ook ondersteunde tijdens de verwerving van Die Computer, voor contacten met een ander bedrijf, dat vergelijkbare activiteiten in de markt zet als EXPRO engineering. “Reeds meerdere jaren merken we dat binnen EXPRO engineering behoefte is aan meer capaciteit op het vlak van engineering. Al vrij snel bleek er een goede klik te zijn met de eigenaar en commerciële man. Dit resulteerde afgelopen week in de overname van POWARE Industrial Automation.”

Foto van links naar rechts: Jordie Oortman, Joost le Loux, Marco de Zoete, Wouter Mertens, Jeroen Busschers

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: