Kennisplatform voor Oost Nederland

Finalewedstrijd Skills op ROC van Twente-locatie De Sumpel in Almelo

Geplaatst op 1 februari 2022
Finalewedstrijd Skills op ROC van Twente-locatie De Sumpel in Almelo

Op woensdag 2 februari is ROC van Twente gastlocatie van de finalewedstrijd Entree Bouw/hout. In totaal 8 wedstrijddeelnemers, verdeeld over 4 teams van verschillende mbo-scholen uit het land, strijden voor een mooie podiumplek inclusief medaille. Deze wedstrijden worden georganiseerd onder de naam Skills de Finals en de meeste finales vinden plaats op 31 maart en 1 april in de Jaarbeurs in Utrecht. De prijsuitreiking is wel gezamenlijk in Utrecht: alle finalisten komen daar bijeen om de uitslag te horen en eventuele medailles in ontvangst te nemen.

Team ROC van Twente

Het deelnemersteam van ROC van Twente bestaat uit de 18-jarige Buse Kaytazçi uit Enschede en de 17-jarige Teun Oude Egberink uit Hengelo. Zij volgen de Entreeopleiding Assistent bouwen, wonen en onderhoud in Almelo. Voor beiden is het de eerste keer dat ze meedoen aan zo’n grote en belangrijke wedstijd. De opdracht is het maken van een voetenbankje. De deelnemers worden beoordeeld op voorbereiding, uitvoering en afronding. Ook samenwerking en motivatie zijn criteria die de jury meeneemt in het eindoordeel.

Wij vinden het als ROC van Twente hartstikke mooi dat we deze finalewedstrijd mogen organiseren. Samen met onze collega’s en in het bijzonder Hubert Lammersen, de begeleidend docent van onze wedstrijdkandidaten, hebben we alles tot in de puntjes staan. We hopen dat de wedstrijd goed gaat verlopen, het is toch altijd spannend.” aldus Natasja Bosvelt, Skills coördinator van ROC van Twente.

ROC van Twente en WorldSkills Netherlands

Namens ROC van Twente maken 44 studenten kans op een medaille tijdens het NK Skills the Finals. Er zijn wedstrijden voor bijna alle beroepen: van metselaar tot kapper, van interieuradviseur tot apothekersassistent en van handhaver tot juridisch dienstverlener.

WorldSkills Netherlands zet zich in om jongeren te inspireren en te motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. Skills The Finals is één van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO Raad en SBB onder de noemer ‘Dit is mbo’ wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs. WorldSkills Netherlands: Skills Heroes | WorldSkills Netherlands.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: