Kennisplatform voor Oost Nederland

Met ruim dertig jaar praktische ervaring, meer dan een specialist: Financiering+, one-stop-shop voor de meeste financieringsaanvragen!

Geplaatst op 9 augustus 2023
Met ruim dertig jaar praktische ervaring, meer dan een specialist: Financiering+, one-stop-shop voor de meeste financieringsaanvragen!

Een financieringsaanvraag staat nooit op zich. Elk bedrijf en elke ondernemer is anders, elke situatie is anders! Sommige (vastgoed)sectoren zijn geliefd bij financiers, andere sectoren en situaties beduidend minder en tóch hebben zij allen behoefte aan financiering.

Een starter heeft een andere behoefte dan een doorgewinterd bedrijf of een ondernemer die economisch gezien de wind tegen heeft. ‘Neem een starter’, zo legt Gerard Hofmeijer uit. ‘Voor het benodigde startkapitaal dient er wel eerst een goed onderbouwd en aansprekend ondernemingsplan te komen. Maar nog belangrijker dan dat: wie is het management van de nieuwe onderneming? Is de financier niet overtuigd van de ondernemer en zijn team, als dat er al is, dan zijn de kansen op het verkrijgen van een financiering aanzienlijk kleiner, zo niet nihil. Financiering+ is vooraf de spiegel voor deze beoordelingspunten.

Ook bij tegenwind of financiering van eerste bedrijfsovername (MBI-MBO)

Financiering+ biedt een duidelijke plus om die benodigde randvoorwaarden eerst te realiseren. ‘Dat doen we óók voor bedrijven die het moeilijk hebben. Voor hen kunnen wij mogelijk een crediteurenakkoord realiseren en dit gehele proces begeleiden middels onderhandelingen. Neem bijvoorbeeld de bakkers in 2023. Een aantal van hen is door corona en hoge gasprijzen in zwaar weer terechtgekomen. Zulke ondernemingen helpen wij om met hun financier, de belastingdienst en alle crediteuren tot nieuwe afspraken te komen.
Daarbij hoort het aanschrijven en het overleggen met alle partijen die vaak al op een gespannen voet met de ondernemer leven. En ja, daarbij hoort ook het meermaals nabellen van de crediteuren als ze niks van zich laten horen of ondertussen incassobureaus hebben ingeschakeld die eveneens nog een ‘eigen’ belang hebben. Is dit alles eerst niet opgelost? Dan komt er ook geen herfinanciering!’

Financiering via eigen vermogen

Omdat Gerard Hofmeijer, grondlegger van Financiering+ nu al weer meer dan dertig jaar geleden zijn eerste eigen financiering realiseerde, beschikt Financiering+ over een aanzienlijk financieel netwerk in binnen- en buitenland.
Financiering+ realiseert ook vaak financieringen via het eigen vermogen of een stapelfinanciering met alle benodigde partijen en begeleidt dit. ‘Eigen vermogen betekent dan dat wij investeerders en/of strategische partijen aantrekken. Banken vinden de financieringsrisico’s vaak te groot. Of ze vragen meer zekerheden van de ondernemer, die er dan niet (meer) zijn. Dan is het wel zo fijn dat er financieringspartijen zijn, die dat risico wél durven te nemen en genoegen nemen met andere vergoedingsvoorwaarden.

Eigen relatiemanager

Financiering+ heeft voor elke klant een vast contactpersoon. ‘De ondernemer krijgt een eigen ‘relatiemanager’ om te bellen en te sparren. Ook buiten kantoortijd. Dit alles met een plus aan aanvullende diensten om alsnog de financiering te realiseren. Want naast de zeven collega’s en partners is er tevens de beschikking over een flexibele schil van financiering- en vastgoedspecialisten en lease- en factoring-begeleiders. Zij zijn bedreven in het doorrekenen en beoordelen van de financieringsaanvragen. Zij halen hiaten eruit en maken de financieringsaanvraag compleet. Dus wat het financieringsvraagstuk ook is, in veel gevallen kan er een complete ontzorging worden aangeboden.’

Financiering+
Voor Oost-Nederland:
Grote Voort 293-A
8041 BL Zwolle
T. 085-0662100
E. info@financieringplus.nl
W. www.financieringplus.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: