Kennisplatform voor Oost Nederland

Flink besparen met Linerless van Labelcare

Geplaatst op 24 november 2021
Flink besparen met Linerless van Labelcare

“Wie dat wil kan vanaf nu flink besparen, door de nieuwste etiketten te gebruiken: genaamd Linerless.” Dit advies geeft Labelcare Etiketteersystemen uit Apeldoorn. “Deze zelfklevende etiketten zonder rugpapier helpen afval te verminderen, grondstoffen te besparen en tegelijkertijd de totale kosten te verlagen. Oftewel: wij hebben de perfecte keuze voor milieubewuste organisaties.”

Minder emissie

Een standaard etiket moet van het backingpaper (rugpapier) afgehaald worden. Dit vaak gele backingpapier is niet nodig voor de Linerless-etiketten. Op de voorzijde van het etiket zorgt een speciaal samengestelde releasecoating ervoor dat Linerless-etiketten geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Het printen gaat nog op exact dezelfde manier.

Linerless-etiketten worden dus geprint zonder rugpapier. Dit betekent dat er minder afval en koolstofemissie is en dat er 50% meer etiketten op een rol zitten. Besparing op arbeids- en transportkosten en minder opslagruimte zijn ook voordelen die worden bereikt met Linerless-etiketten. Organisaties die deze etiketten gebruiken hebben daardoor een kleinere CO2-emissie.

Voor wie?

Linerless machines zijn verkrijgbaar voor de grootverbruiker (etiketteersysteem) maar ook voor kleinere gebruikers (printer) in het MKB en bijvoorbeeld webshops of andere kleinere bedrijven. Voorbeelden van gebruik zijn onder andere weegschaal-etiketten, schap-etiketten, voedsel-etiketten en diverse magazijntoepassingen zoals ontvangst, opslag, orderverzameling en verzending. Voor deze toepassingen zijn Linerless-etiketten uitermate geschikt.

Hulp van Labelcare

Labelcare wil actief aan de slag met het doorontwikkelen van de Linerless-markt in Nederland. Er staan al machines bij enige beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd. “Daar heeft het Linerless-concept zich inmiddels bewezen, want juist binnen dit soort bedrijven is duurzaamheid en het beperken van de carbon footprint tegenwoordig een belangrijk issue.”

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: