Kennisplatform voor Oost Nederland

‘Wij gaan graag verder waar anderen stoppen’

Geplaatst op 15 april 2021
Onder het motto ‘als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan’ produceert Labelcare Etiketteersystemen.

Onder het motto ‘als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan’ produceert Labelcare Etiketteersystemen klantspecifieke oplossingen waarmee etiketten machinaal aangebracht kunnen worden op een grote diversiteit aan producten. Het bedrijf is gevestigd op Industrieterrein Apeldoorn Noord.

“Men is er zich tegenwoordig niet meer zo van bewust dat vrijwel ieder product dat we in onze handen krijgen is voorzien van een met informatie bedrukt, kleurrijk etiket. Is het niet een etiket op het product zelf, dan zit er wel een zwart/wit verzendlabel op de doos waarin producten aangeleverd worden.” We spreken Marco Fasel en Dave Melis van Labelcare Etiketteersystemen, terwijl ze een maatwerk etiketteeroplossing aan het finetunen zijn voor een grote klant, die met zijn producten breed vertegenwoordigd is in de DHZ-branche. “Met dit systeem kan de productiesnelheid met een factor 6 verhoogd worden en dat spreekt klanten natuurlijk aan.”

Maatwerk is de toekomst

“Door de grote verscheidenheid in vormen en maten die gebruikt worden voor productverpakkingen is de evolutie die gaande is in de wereld van etiketteersystemen enorm aan het versnellen”, vervolgt Marco enthousiast. “Dat heeft grote gevolgen gehad voor leveranciers die vaak dure standaard systemen leveren omdat zij hun aanbod niet voldoende hebben kunnen aanpassen aan de klantvraag. Wij zijn in dat gat gesprongen door de etiketteersystemen op maat voor de klanten te gaan bouwen. Met behulp van bestaande standaardcomponenten zijn wij in staat om vaak ‘atypische’ oplossingen te bouwen die etiketteren van de meest vreemde vormen, maten en materialen wel mogelijk maakt.”

De GoDex printer webshop

De systemen worden vaak geleverd met een geïntegreerde labelprinter, waarmee bijvoorbeeld barcodelabels met variabele data gemaakt kunnen worden die vervolgens op het product worden aangebracht. “Deze zogenaamde ‘print & apply’ systemen zorgen voor een enorme efficiency-verhoging, vooral in de ‘high volume’ productieomgeving. Daarnaast zijn veel van deze printers ook ‘stand-alone’ verkrijgbaar. Voor de prijsgunstige GoDex thermal transferprinters bijvoorbeeld is er zelfs een professionele webshop in de lucht waar een brede range labelprinters tegen scherpe prijzen verkrijgbaar is.”

Uitdagingen welkom

“Hoe ingewikkelder het etiketteerprobleem, des te mooier en groter de uitdaging om tot een technisch goed werkende oplossing te komen, waarmee een klant tevreden kan zijn omdat zijn probleem gewoonweg opgelost wordt”, vervolgt technicus Dave. “Als het systeem eenmaal draait is het van belang dat dit zo lang mogelijk zonder problemen gebeurt. Daarom verzorgen wij naast de levering van de etiketteersystemen ook het complete onderhoud ervan, zodat klanten er van op aan kunnen dat de systemen optimaal kunnen blijven draaien; ‘one-stop-shopping to the maxx’ noemt men dat bij Labelcare.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: