Kennisplatform voor Oost Nederland

FQE grijper: tolerant voor verschillende vormen en maten

Geplaatst op 23 februari 2022
FQE: tolerant voor verschillende vormen en maten

Schmalz heeft een nieuwe grijper ontwikkeld voor geautomatiseerde handling: de FQE grijper is geschikt voor verschillende taken, inzetbaar voor collaboratieve robots en grijpt werkstukken van verschillende vormen en maten snel en stevig vast.

Schmalz ontwikkelde de veelzijdige grijper voor het oppakken van werkstukken ongeacht hun grootte, vorm en positie. De FQE grijper is geschikt voor gebruik op collaboratieve robots en voor volledig geautomatiseerde toepassingen. Hij is daarbij net zo geschikt voor end-of-line verpakkingen in de intralogistiek als voor het voorzichtig grijpen van producten in de automobiel-, glas- of elektronicasector.

De nieuwe end-of-arm tool heeft geïntegreerde regelventielen met zuig- en afblaasfuncties. Deze zorgen niet alleen voor kortere cyclustijden maar helpen ook nauwkeuriger te werken. Ook voor mens-robot-samenwerking (HRC) is dit van belang. Schmalz heeft in het ontwerp gelet op afgeronde hoeken, op vergroting van het contactoppervlak en op zo laag mogelijke aanslagkrachten. De nieuwe grijper voldoet daarmee aan ISO TS 15066 en is HRC-compatibel. Tegelijkertijd is met het modulaire lichtgewicht ontwerp het eigengewicht van de FQE zeer laag en daarbij toch nog in staat lasten tot 35 kilogram te dragen.

De FQE wordt aangeboden in een M-versie voor gebruik met externe vacuümgeneratoren en in een X-versie met een interne vacuümvoorziening. In de X-versie zorgt de geïntegreerde ecoPump SEP voor het nodige vacuüm: energiezuinig en dus kostenbesparend. Geluidsisolatie minimaliseert geluidsoverlast voor omstanders. Als afdichtingselement kunnen gebruikers kiezen tussen schuim of zuignappen. De grijper is verkrijgbaar in de maten 120 x 60 millimeter, 220 x 80 millimeter en 300 x 130 millimeter.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: