Kennisplatform voor Oost Nederland

ZLW lichtgewicht vlakke grijper van Schmalz: slank en licht voor de cobot

Geplaatst op 17 augustus 2022
ZLW lichtgewicht vlakke grijper van Schmalz: slank en licht voor de cobot

Met de nieuwe ZLW vlakke grijper kunnen cobots ook lichtere werkstuklagen palletiseren. Hij is niet alleen slank, maar ook efficiënt. Het aanzuigrooster, de afmetingen van de grijper en alle andere componenten zijn optimaal afgestemd op de handlingtaak en minimaliseren zo het benodigde vermogen voor het op te wekken vacuüm.

De nieuwe ZLW grijper heeft een slank ontwerp en is bijzonder licht en maakt zo palletiseren met lichtgewicht robots mogelijk.

Afhankelijk van het model en de fabrikant hebben lichtgewicht robots een laadvermogen tot 25 kilogram. Om ze te kunnen gebruiken voor het in lagen palletiseren en depalletiseren heeft deze vlakke grijper een dieet gevolgd. Het resultaat is de lichtgewicht ZLW vlakke grijper, die tot 20 kilogram kan tillen en – afhankelijk van de grootte – slechts tussen de 4 en 7,5 kilogram weegt. Hierdoor heeft de robot voldoende vermogen voor de eigenlijke handlingtaak.

De ZLW grijper kan tegelijkertijd meerdere open, holle of gesloten objecten zoals glazen, blikjes of kartonnen dozen van verschillende afmetingen vastgrijpen. Hij compenseert hoogteverschillen in de werkstuklaag met een optioneel verkrijgbare veerbelaste flens. De grijper wordt individueel geconfigureerd; de gebruiker krijgt een efficiënt compleet systeem met componenten die op elkaar én op de taak zijn afgestemd. De vacuümgenerator is zo gedimensioneerd dat deze niet meer vermogen gebruikt dan nodig is voor de procesbetrouwbaarheid. Daarnaast helpt de nieuwe ZLW grijper indirect om de CO2-voetafdruk te verkleinen: kleinere robots verbruiken minder stroom en ondersteunen zo duurzame automatisering.

De slanke grijper kan worden voorzien van individuele zuignappen of afdichtingsschuim.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: