Kennisplatform voor Oost Nederland

Fusie Gelders Familiebedrijven Gilde en Gelders Familiebedrijven Genootschap

Geplaatst op 30 november 2022
Fusie Gelders Familiebedrijven Gilde en Gelders Familiebedrijven Genootschap

Tijdens de uitreiking van de Awards voor het Beste Gelderse Familiebedrijf op dinsdagavond 22 november door de Commissaris van de Koning, John Berends, werd ook bekend dat het Gelders Familiebedrijven Gilde en het Gelders Familiebedrijven Genootschap gezamenlijk verder gaan onder de nieuwe naam Het Gilde, platform voor Gelderse familiebedrijven.

Zowel het Gilde als het Genootschap zetten zich al meerdere jaren in voor Gelderse familiebedrijven. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen van een platform waar familiebedrijven elkaar kunnen treffen en kennis en ervaringen kunnen uitwisselen. Familiebedrijvenspelen een belangrijke rol in de Gelders economie. Immers, deze provincie telt ruim 45.000 familiebedrijven, goed voor 277.000 banen.

“Samen staan we sterker”, aldus de nieuwe voorzitter van het bestuur, Laurens Stigter. “We hopen en verwachten verder te kunnen groeien naar 150-200 leden. Groei heeft een doel, namelijk versterking van het aanbod maar ook nog meer netwerkmogelijkheden en uitwisseling voor onze deelnemers”.

“We bieden mooie netwerkbijeenkomsten, ruimte voor intensieve kennisuitwisseling tijdens kleinschalige bijeenkomsten, volop ruimte voor kennismaking met andere familiebedrijven, het opdoen van inspiratie, leren van elkaar en leren van onze kennispartners”, aldus medebestuurslid Marcel Donders.

De directie van Het Gilde wordt gevoerd door Hans Wennekes en Ben van Moerkerk.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: