Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuwe Beschermvrouwe en -heren Het Gilde stellen zich voor

Geplaatst op 21 april 2023
Nieuwe Beschermvrouwe en -heren Het Gilde stellen zich voor

Op 17 april zijn de beschermvrouwe en -heren geïnstalleerd binnen Het Gilde. Dit in het bijzijn van een afvaardiging van het bestuur.

Voor Commissaris van de Koning de heer John Berends komt hiermee een wens in vervulling dat beide organisaties speciaal gericht op Gelderse familiebedrijven, definitief gaan samenwerken. Het Genootschap en Het Gilde voor Gelderse familiebedrijven gaan samen verder onder de naam Het Gilde, platform voor Gelderse familiebedrijven. Daarmee kan John Berends nog meer richting geven aan het streven om op basis van wederkerigheid elkaar te versterken. Aan de ene kant hoe kan de provincie Gelderland sneller toegang krijgen tot economisch belangrijke informatie vanuit de familiebedrijven. Anderzijds kan er een nog betere inzet en afstemming komen van uitvoeringsprogramma’s en (toekomstig) provinciaal beleid ten aanzien van bijvoorbeeld werkgelegenheid in de verschillende sectoren vertegenwoordigd binnen Het Gilde.

Samenwerking met Triple Helix

Om de samenwerking binnen de zogenaamde Triple Helix (overheid, onderwijs en ondernemingen) te borgen is op verzoek van John Berends ook de voorzitter van het college van bestuur van het Graafschap college, mevrouw Mirjam Koster-Wentink toegetreden. Mirjam wil als beschermvrouwe onder andere insteken op het leggen van meer verbindingen tussen de verschillende initiatieven en regelingen die er zijn binnen het thema ‘Leven Lang Ontwikkelen’ en verder werken aan een passend aanbod van onderwijs dat is afgestemd op de actuele behoefte van werkgevers.

Als derde is de heer Gerard van den Tweel toegetreden als vertegenwoordiger vanuit het bedrijfsleven. Multi- en selfmade ondernemer van den Tweel heeft nationaal en internationaal zijn sporen ruim verdiend binnen de supermarktwereld en vastgoedbranche. Gerard gaat zijn zakelijke netwerk inzetten om nog meer gehoor te geven aan zijn lijfspreuk ‘samen sta je sterker’. Ondernemers die elkaar hebben leren kennen binnen het platform trekken vaak samen op als het gaat over innovatie, overname, opvolging of het maken van de juiste keuzes binnen de onderneming. Daarnaast is Van en Tweel actief in de politiek en vraagt hij ook landelijk aandacht voor de specifieke issues binnen familiebedrijven.

Het bestuur van Het Gilde is verheugd met de inbreng van de driekoppige beschermgroep. De samenwerking gaat verder dan alleen die van ambassadeur. De drie leden geven nadrukkelijk aan actief betrokken te willen zijn op het wel en wee van (de deelnemers van) Het Gilde een gaan regelmatig meehelpen door te sparren en te adviseren over voor familiebedrijven wezenlijke onderwerpen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: