Kennisplatform voor Oost Nederland

Gashouders verder onder nieuwe naam Powercrumbs

Geplaatst op 10 oktober 2022
Gashouders verder onder nieuwe naam Powercrumbs

De afgelopen drie jaar heeft Gashouders samen met waterschappen en bouwbedrijven gewerkt aan een nieuwe oplossing om biogas uit rioolafval in te zetten voor duurzame bouwprojecten in de regio. Deze unieke aanpak zorgt direct voor een sterke verlaging van stikstof, fijnstof en CO2 uitstoot. De oplossing blijkt zo succesvol dat het concept vanaf vandaag onder de nieuwe naam Powercrumbs versneld landelijk wordt uitgerold.

De nood om schoon en duurzaam te bouwen zonder fossiele brandstof en vervuilende emissies is hoog. Een duurzaam alternatief is het gebruik van biogas waar in Nederland nog steeds jaarlijks tientallen miljoenen kuubs van worden weggegooid. Powercrumbs lost beide problemen op met een unieke aanpak en verwacht komende jaren met een landelijke uitrol al het restbiogas van waterschappen in te kunnen zetten voor schone bouwenergie.

Actueel

Het idee om met biogas uit rioolwater de CO2 en stikstof uitstoot op bouwplaatsen drastisch te verlagen ontstond drie jaar geleden. Pieter Mans, CEO van Powercrumbs: “De markt is sindsdien helemaal op de kop gegaan, en onze aanpak is opeens actueler dan ooit”, vat Pieter samen, “Op steeds meer plaatsen kunnen duurzame energieproducenten hun opgewekte energie niet kwijt. Terwijl we met de huidige onzekere energiemarkt en hoge energieprijzen alle beetjes energie die we zelf opwekken goed kunnen gebruiken”.
Het in Arnhem gevestigde Powercrumbs werkt samen met energieproducenten om alle restjes duurzame energie te verzamelen, op te slaan en de beste bestemming te geven. Want alle beetjes opgeteld maken het verschil. Zo zorgt Powercrumbs ervoor dat energie dat eerst werd verspild nu een waardevolle duurzame energiebron is voor anderen. Eenvoudig en zonder gedoe. “De markt is helemaal op de kop gegaan, en onze aanpak is opeens actueler dan ooit”, Pieter Mans, CEO Powercrumbs

Powercrumbs levert op dit moment met biogas uit rioolafval de duurzaamste brandstof op de markt. Maar er zijn nog veel meer restjes duurzame energie waar Powercrumbs zich voor gaat inzetten samen met een groot netwerk van partners en energiespecialisten. Want voor wie het ziet en weet te gebruiken, ligt schone energie voor het oprapen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: