Kennisplatform voor Oost Nederland

Gelria: de juiste pakking voor elke toepassing

Geplaatst op 16 maart 2022
Gelria: de juiste pakking voor elke toepassing

Wie bij Gelria over de drempel stapt, herkent meteen de sfeer van een authentiek familiebedrijf. Dit beeld wordt bevestigd als we eigenaar Roel Sadelaar spreken, gehuld in Gelria-trui en regelmatig terug te vinden in de werkplaats waar hij vele jaren geleden als kleine jongen begon. Na overname van de aandelen van zijn vader is Sadelaar sinds december 2021 de volledige eigenaar van het Enschedese bedrijf in pakkingen en afdichtingen. Daarmee houdt hij een tachtigjarige familietraditie in ere.

Pakkingen en afdichtingen zijn erin eindeloos veel soorten en maten en hierdoor kent ook het klantenbestand van Gelria een rijke variatie, zo steekt Sadelaar van wal. In de meeste gevallen gaat het om producten van rubber of kunststof, maar ook bewerkt het bedrijf tal van andere materialen aan de hand van specifieke klantwensen. “Zo leveren wij veel pakkingplaten die olie- of temperatuurbestendig zijn, omdat ze bijvoorbeeld het lekken van vloeistoffen of gassen moeten voorkomen. Ook materialen die de klant zelf opstuurt kunnen wij hier vrijwel altijd met ons machinepark bewerken.”

Zelfstandige machines
Dat de directeur geen woord te veel heeft gezegd, blijkt uit een kleine rondleiding in de ruime bedrijfshal. Wat direct opvalt is de grote veelzijdigheid in machines. Hier heeft Gelria de afgelopen vier jaar dan ook flink in geïnvesteerd, zo vertelt de eigenaar. “De apparatuur die we al hadden is sindsdien aangevuld met vijf nieuwe machines die zelfstandig kunnen opereren. Denk ondermeer aan CNC-snijmachines voor de wat dunnere rubbersoorten tot twintig millimeter, maar ook aan waterstraalsnijders die materialen met een dikte tot wel honderd millimeter kunnen bewerken. Deze machines kunnen ook buiten de reguliere werktijden zelfstandig blijven draaien, wat onze productiecapaciteit enorm vergroot en goed van pas komt bij last-minute bestellingen van klanten.” 

Vele materialen in grote oplages
Het moderne machinepark bij Gelria faciliteert niet alleen een flexibele werkwijze met korte levertijden, maar garandeert klanten ook van een aantrekkelijk totaalpakket. Hierdoor hoeven zij niet op zoek naar meerdere leveranciers voor verschillende producten, maar kunnen ze met Gelria terecht bij één partij die ze op vele vlakken ontzorgt. Naast rubber en kunststoffen snijdt het bedrijf ook andere materialen, zoals non-ferro’s en allerlei andere soorten vlakke materialen. Sadelaar: “Die kunnen we in de meeste gevallen aanbieden in oplages van één stuk tot miljoenen stuks. Hierdoor weten opdrachtgevers uit industrieën zoals de machinebouw, apparatenbouw, medische industrie en automotive ons vaak voor grote en gecombineerde opdrachten te vinden.”

Nuchter en betrouwbaar
Toch is Gelria veel meer dan alleen een pakkingen- en afdichtingenleverancier, zo benadrukt de eigenaar. “Wij beschikken als familiebedrijf al vier generaties over veel specialistische kennis en delen deze graag met onze klanten. Indien gewenst adviseren wij opdrachtgevers daarom al vanaf de ontwerpfase van een product, waarbij we tevens sampleseries kunnen snijden.” Ook andere kleinere opdrachten vervult het bedrijf nog altijd met groot plezier, want ondanks de groei in de afgelopen jaren is nog steeds iedereen welkom om bij Gelria aan te kloppen. “Klanten hebben ons de laatste tachtig jaar leren kennen als een nuchtere en platte organisatie die betrouwbaar en flexibel is. Wij zijn trots op deze reputatie en hopen deze ook de komende tachtig jaar te mogen blijven waarmaken.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: