Kennisplatform voor Oost Nederland

Groene Michelinster voor restaurant Lokaal in Doetinchem

Geplaatst op 30 maart 2021
Groene Michelinster voor restaurant Lokaal in Doetinchem

De MICHELIN Gids Nederland 2021 onderscheidt voor het eerst chefs die zich inzetten voor een duurzame toekomst. De acht benoemde groenen sterren zijn inspirerende voortrekkers en boegbeelden van een duurzame gastronomie. Restaurant Lokaal is trots dat onze chef Bjorn Massop en zijn keukenbrigade een groene ster hebben gekregen.

Over zijn duurzame manier van werken vertelt Bjorn: “In onze keuken beseffen wij dat wij verantwoordelijk zijn voor meer dan een lekker bord eten. Als chefs zijn we verantwoordelijk om ambachten in stand te houden, ook die van onszelf. Daarbij speelt het milieu een belangrijke rol. Het menu is geïnspireerd door de seizoenen en de vakmensen die ons dagelijks voorzien van hun mooiste producten. We werken nauw samen met agrariërs om ons heen. Eigenlijk zetten we de klok terug, maar op een moderne manier. Werken met oude technieken bijvoorbeeld, alle delen van een dier gebruiken, etc. Ik wil het hele cirkeltje rond hebben. Dat geldt ook voor kleine dingen, zoals serveerplateaus in hout van onze bossen.”

Naast deze benoeming van Michelin mag Bjorn Massop zich sinds vorig jaar scharen onder de gevestigde leiders die zich dagelijks hard maken voor een beter en duurzamer voedselsysteem. In 2020 is Bjorn genomineerd in de Food100.

De menu’s van restaurant Lokaal zijn nu te bestellen voor thuis: https://www.hotelvillaruimzicht.nl/bezorgen/

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: