Kennisplatform voor Oost Nederland

De Habovo Groep neemt meerderheidsbelang in industriële verduurzamer Renolution

Geplaatst op 23 juni 2020

De Habovo Groep heeft haar productportfolio opnieuw uitgebreid door een meerderheidsdeelneming in Renolution. Habovo ziet grote mogelijkheden in de markt van het verduurzamen van vastgoed. Renolution heeft een geïndustrialiseerd bouwsysteem ontwikkeld voor de renovatie van woningen en appartementen. Het traditioneel verduurzamen van een gevel door Habovo gecombineerd met de industriële oplossing van Renolution geeft de mogelijkheid om elke woning te verduurzamen. De oprichter van Renolution, Jan Willem Sloof, blijft als commercieel directeur en aandeelhouder verbonden aan het bedrijf. De geschatte totale omzet van de aan de Habovo Groep gelieerde bedrijven is na de overname ongeveer €75 miljoen.

Herman Boeve van Habovo: “Wij zijn al jaren actief in het verduurzamen van vastgoed en we zijn steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Renolution heeft een mooi concept ontwikkeld wat goed aanslaat in de markt. Inmiddels heeft zij de afgelopen jaren al een aantal projecten verduurzaamd met het NOM keur. Renolution heeft bewezen dat een geïndustrialiseerd bouwsysteem zeer geschikt is voor het goed en heel snel realiseren van een renovatie. Het is heel knap wat Renolution in de markt heeft gezet. Door onze krachten te bundelen zijn wij in staat om een mooie bijdrage te leveren aan de uitdaging om de komende jaren veel woningen te verduurzamen”.

Renolution is in 2013 opgericht. Jan Willem Sloof: “De eerste jaren lag de nadruk op de ontwikkeling van het concept. De omzet is de laatste jaren hard gegroeid en de orderportefeuille is voor 2021 ook al goed gevuld. Om de volgende stap te maken was er bij ons behoefte aan kennis, ervaring en kapitaal. Met de Habovo Groep hebben we een partner gevonden die past bij ons bedrijf en ons direct heeft ondersteund in het verder professionaliseren van ons bedrijf”.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: