Kennisplatform voor Oost Nederland

Renolution: innovatief totaalconcept voor esthetische NOM-gebouwen

Geplaatst op 5 oktober 2020

Dat staal uitermate geschikt is voor het energieneutraal renoveren van woningen, flatgebouwen en kantoorpanden, bewijst Renolution uit Rijssen al sinds 2012. Het innovatieve bedrijf is uitgegroeid tot totaalleverancier van geprefabriceerde renovatieoplossingen, waarbij installaties in dak en gevels zijn geïntegreerd. Om verdere groei te realiseren en een nog completere dienstverlening te kunnen bieden, is de expertise gebundeld binnen de Habovo Group.

Woningcorporaties, vastgoedondernemers en gemeenten streven naar een duurzame woningvoorraad: in 2050 moeten alle woningen en kantoren energieneutraal zijn. Nul op de energiemeter, veertig jaar prestatiegarantie, waardestijging, subsidiemogelijkheden; het zijn voordelen waarom zij steeds vaker kiezen voor het Europees gepatenteerd Renolution-concept. Met Renolution krijgen zij één aanspreekpunt voor het verstevigen en verduurzamen van woningen én voor de communicatie met huurders.

Plug & play staalframeconcept
CEO Jan Willem Sloof bracht het prefab staalframeconcept voor woningbouw in 2012 naar Nederland. Hij zag kansen in de renovatiemarkt en werkte in acht jaar tijd toe naar een totaalconcept gericht op duurzaamheidsprestaties. “Zie het als een nieuwe jas om je oude woning die daarnaast ‘all electric’ en efficiënt verduurzaamd wordt. Het systeem is geschikt voor oudere grondgebonden woningen, flats en kantoorgebouwen die niet goed geïsoleerd en geventileerd zijn. Het grote voordeel van staalframebouw is dat het maatvast en stevig is, niet krimpt of werkt. Onze goed isolerende, lichte prefab dak- en gevelelementen zijn naar wens van de opdrachtgever af te werken, zijn plug & play aan de bestaande gevel te klikken en worden luchtdicht aangesloten.”

Hoogste trede NOM-keur op realisatie
Voor woningcorporaties is de energieprestatievergoeding (EPV) een belangrijke stimulans om te kiezen voor Nul-op-de-Meter (NOM). De Trias Energetica is bij Renolution leidend. “In de nieuwe gevels en het dak zijn een ventilatiesysteem inclusief leidingen, warmteterugwinning en zonnepanelen geïntegreerd, die voor een comfortabel en gezond binnenklimaat zorgen”, zo legt Jan Willem uit. “Met dit gepatenteerde, geïntegreerde systeem worden woningen of flats energieneutraal en de installaties gaan gegarandeerd 40 jaar mee. Wij zijn de eerste partij met een NOM-keur, een realisatieconcept voor renovatie. Hiermee zijn we uniek in Nederland en Duitsland en bewijzen we dat we niet alleen NOM leveren, maar ook presteren.”

Renolution beschikt als eerste bedrijf in Europa over het Duitse Passivhaus-certificaat en is aangesloten bij het Duitse Energiesprong. “We zijn een exclusieve partner voor twaalf woningcorporaties in Duitsland. Ook werken we met de Gedragscode Natuurinclusief Renoveren, wat de procedure rondom flora en fauna vereenvoudigt en versnelt.”

Snel en zonder overlast
De opgave voor woningcorporaties en vastgoedondernemers om hun bezit te verduurzamen is groot. Zij hechten veel belang aan een snelle doorlooptijd. Met Renolution zijn bestaande woningen in slechts een paar dagen tijd om te toveren tot energiecentrale woningen. De bewoners ervaren nauwelijks overlast en krijgen een hoge kwaliteit binnenklimaat, comfort en gemak.
“Tijdens een renovatie kunnen huurders gewoon doorgaan met hun dagelijkse bezigheden”, zo benadrukt Jan Willem Sloof. “Het totale product, van complete gevels inclusief steenstrips tot beglazing en energie-installaties maken we in onze fabrieken op maat. Hierdoor hoeven we niet veel in de woning te zijn, hoeven we niet te slopen en op de bouwplaats slechts te monteren. Bouwtijd en faalkosten worden zo drastisch verminderd. Bovendien zijn we tijdens het werk niet afhankelijk van het weer. Uiteindelijk besparen onze opdrachtgevers tijd en dus geld. Wij nemen alle zaken van de corporatie over. Van de bewonerscommunicatie tot en met het beheer en onderhoud van de installaties.”

Synergie
Het bedrijf dat eind augustus is verhuisd van Haaksbergen naar de Morsweg 9 in Rijssen, maakt een forse groei door. Dit was voor Jan Willem Sloof reden om de samenwerking op te zoeken en aan te sluiten bij de Habovo Groep in IJsselmuiden, een grote, krachtige speler in de afbouwwereld. De aangesloten bedrijven leveren een totaal afbouwpakket inclusief metselwerken, steigerwerk en gevelisolatiewerken.

“De kerncompetenties van Renolution zijn zeer complementair aan die van de Habovo Groep”, vertelt Anton Koelma, die samen met Jan Willem Sloof de nieuwe directie van Renolution vormt. De voormalig directeur Remix Droge Mortel is zeer enthousiast over de innovatieve nieuwkomer. “De bedrijven passen heel goed bij elkaar omdat er overduidelijk synergie is. De overname past daarmee perfect in onze strategie om onze klanten op een steeds hoger niveau en met een breder pakket te ondersteunen. Samen hebben we meer veerkracht en is snellere opschaling mogelijk. We kunnen gebruikmaken van onze mensen en zijn een nog betere totaalaanbieder. Voor de toekomst blijven we de prestaties van het totaalconcept verbeteren en het concept verder doorontwikkelen. Bij alles vragen we ons continu af of het slimmer of beter kan. Bovendien hebben we plannen om naast de productie bij onderaannemers te starten met een eigen productie om in de toenemende vraag te kunnen blijven voorzien!”

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: