Kennisplatform voor Oost Nederland

HappySoaps verkozen tot beste Startup van Gelderland

Geplaatst op 8 november 2022
HappySoaps verkozen tot beste Startup van Gelderland

HappySoaps is verkozen tot beste Startup van Gelderland. Het grootste 100% plasticvrije verzorgingsmerk van Nederland werd verkozen boven 50 andere  Gelderse deelnemers. HappySoaps dat regionale roots heeft in Hall en Apeldoorn, is inmiddels uitgegroeid tot een internationale speler. Naast Nederland zijn de producten ook te koop in België, Denemarken en Zweden. Door HappySoaps zijn er vorig jaar meer dan vijf miljoen plastic flessen bespaard. Vanaf 2025 wil HappySoaps minstens 50 miljoen plastic flessen per jaar besparen.

Marcel Koers, mede oprichter van HappySoaps: ‘Het is een grote eer dat we deze erkenning krijgen. We hebben destijds onze ideeën vormgegeven in Hall, zijn verhuisd naar Apeldoorn maar denken groter dan Gelderland. Het afgelopen jaar was werkelijk een rollercoaster. We hebben via een crowdfundingactie één miljoen euro opgehaald, zijn gestart  in Denemarken en Zweden en hebben inmiddels 175 producten in het assortiment, binnen twintig productcategorieën. Dit alles kost enorm veel energie en tijd en daarom is het fijn dat dit succes ook wordt erkend.’

Sinds dit jaar zijn de producten van HappySoaps bij bijna alle grote supermarkten te koop en gaan er inmiddels meer dan 125.000 verschillende Bars over de toonbank. Denk hierbij aan 100% plasticvrije alternatieven voor Shampoo, Conditioner, Douchegel, Scheerschuim, Gezichtsreiniger, Body Lotion, Zonnebrand en zelfs Honden Shampoo. Dit jaar heeft HappySoaps  als allereerste binnen Europa ook nog 100% plasticvrije Tandpasta Tabs en Cleaning Tabs geïntroduceerd.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: