Kennisplatform voor Oost Nederland

Het Mantelzorger-Alfabet, van A tot Z

Geplaatst op 12 juli 2021
Het Mantelzorger-Alfabet, van A tot Z

In deze corona-tijd hebben veel mantelzorgers het extra zwaar door de beperkende maatregelen. Zij verdienen onze optimistische steun en een hart onder de riem! Daarom verschijnt op dinsdag dag 11 mei a.s. het tweede boek van Ingrid Keestra: Het Mantelzorger-Alfabet, van A tot Z.

De A is van Alzheimer, en van Aanraking. De B van Brein, en van Beweging. En de C? Van Complimenten. Omdat je die verdient, als mantelzorger.

Ingrid Keestra neemt je mee langs allerlei grote en kleine thema’s waar je mee te maken krijgt als mantelzorger van iemand met dementie.

In 26 lichtvoetige artikelen benadert ze dit soms zware onderwerp onder steeds nieuwe invalshoeken en maakt het zo bespreekbaar.

Natuurlijk gaat het over confronterende zaken als Dementie, Decorumverlies of Dagopvang. Maar daarnaast is er in het leven van een mantelzorger ook plaats voor Humor, Liefde en af en toe een Bakkie.

Het Mantelzorger-Alfabet begon als een serie blogs die Ingrid schreef op de website van de landelijk-actieve Stichting Mantelzorgelijk.

Haar eigen ervaringen, tips en korte overpeinzingen werden door veel lezers en mantelzorgers ervaren als belangrijke support. Ze herkenden zich erin, en voelden zich uitgenodigd om hun eigen verhalen te delen.

Daarom overhandigde Ingrid het 1e exemplaar van haar nieuwe boek dan ook aan Marjolijn Bruurs, voorzitter van de Stichting Mantelzorgelijk.

Ingrid Keestra (Deventer, 1968) is marketingmanager, getrouwd, moeder van een zoon en ze woont in Goor. Ze was meer dan 15 jaar mantelzorger voor haar moeder, die de ziekte van Alzheimer had. Over haar ervaringen schreef ze het boek ‘Mantelzorger der liefde’. Ook is ze grondlegger van de community op Facebook die natuurlijk ook ‘Mantelzorger der liefde’ heet. Ingrid spreekt ook over mantelzorg en dementie, bijvoorbeeld in Alzheimer Cafés, en geeft workshops aan personeel van gemeentes en verpleeghuizen.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: