Kennisplatform voor Oost Nederland

ROC van Twente ontvangt erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’

Geplaatst op 10 november 2020
ROC van Twente ontvangt erkenning

Vandaag is de Dag van de Mantelzorg. Een mooi moment om stil te staan bij de erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ die ROC van Twente onlangs heeft ontvangen van Stichting Werk&Mantelzorg. Dit predikaat wordt uitgereikt aan werkgevers die de combinatie werk en mantelzorg mogelijk maken voor hun medewerkers. Het betekent dat het ROC het goede voorbeeld geeft door het onderwerp mantelzorg bespreekbaar te maken op de werkvloer en actief mee te denken met haar werknemers over de combinatie werk en mantelzorg.

Combinatie werk en mantelzorg

ROC van Twente vindt het belangrijk dat alle medewerkers die zich inzetten voor het ROC met plezier naar hun werk gaan. Een fijne werkomgeving komt de kwaliteit van het onderwijs ten goede en om de positieve werkbeleving te stimuleren doet de onderwijsinstelling er alles aan om niet alleen ruime aandacht te hebben voor goede arbeidsvoorwaarden, maar ook voor vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, ontwikkelmogelijkheden, ondersteuning, leiderschap, werksfeer, het optimaliseren van de werkomgeving en nog veel meer. De erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ sluit hier naadloos bij aan. Mantelzorg is immers een maatschappelijk thema dat steeds belangrijker wordt. In Nederland is 1 op de 4 werknemers mantelzorger en de combinatie van werk en mantelzorg is voor veel mensen zwaar. Begrip vanuit de werkgever en collega’s kan daarbij een groot verschil maken. Het hebben van een werkgever die meedenkt over mogelijkheden om werk en zorgtaken op een prettige manier te combineren helpt.

“Wij zijn heel blij met en trots op deze erkenning!”

John van der Vegt, voorzitter College van Bestuur ROC van Twente

Erkenning voor mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

Het predikaat ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’ is geen officieel keurmerk of certificaat, maar een blijk van waardering. Om de erkenning te mogen voeren moet een werkgever aantoonbaar aandacht hebben voor het combineren van werk en mantelzorg. De erkenning wordt uitgereikt door Stichting Werk&Mantelzorg.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: