Kennisplatform voor Oost Nederland

Het Seminar Zenderen bekroond met Groene Michelinster

Geplaatst op 1 april 2021
Het Seminar Zenderen bekroond met Groene Michelinster

Het Seminar is als een van Nederlands eerste restaurants bekroond met een Groene Michelinster. Chef kok Jelle Wagenaar en eigenaar Willem Bokhove zijn waanzinnig trots.

Dit jaar reikt Michelin niet alleen hun traditionele ster uit, maar voor het eerst ook de ‘Groene Ster’. Met deze nieuwe ster onderscheidt de Michelingids restaurants die vooruitstrevend zijn naar een duurzamere toekomst. Een eigen moestuin, werken met lokale boeren en een no-waste keuken zijn hier slechts voorbeelden van volgens Michelin. Alles wat leidt tot een duurzame gastronomie draagt hieraan bij.

Groene Michelinster

De Groene Michelinster sluit dan ook perfect aan bij de visie van Het Seminar, dat voornamelijk werkt met ingrediënten uit eigen tuin. Sinds 2018 is Het Seminar onderdeel van Het Ideaal. Een overkoepelend bedrijf waaronder Het Seminar samen met nog drie andere horecagelegenheden streeft om zo duurzaam mogelijk te worden. “Onze visie is dan ook ‘Van Grond tot Mond’, zegt Willem Bokhove. We hebben al onze eigen moestuinen, eigen fruitboomgaarden en vele eigen dieren als koeien, varkens en kippen. Tevens branden we onze eigen koffie.” Dat Michelin hier nu een Groene Ster voor uitreikt, voelt dan ook als een geweldige beloning voor het harde werk van Het Seminar. “We zijn waanzinnig trots op ons hele team en hetgeen wat we samen hebben bereikt”, aldus Jelle Wagenaar. “Al blijven we natuurlijk altijd zoeken naar een manier om nog zelfvoorzienender en duurzamer te worden”.

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: