Kennisplatform voor Oost Nederland

Unieke sfeer zakelijke bijeenkomsten in voormalig klooster De Zwanenhof

Geplaatst op 4 april 2023
Unieke sfeer zakelijke bijeenkomsten in voormalig klooster De Zwanenhof

Uiteraard kan een bedrijf een lezing, symposium, vergaderarrangement of bedrijfsuitje organiseren in een zaal van Van der Valk, maar als je eens een totaal andere sfeer wilt dan kun je ook kiezen voor de rustgevende, intieme sfeer van De Zwanenhof in Zenderen. Het voormalige retraitehuis van de paters van Redemptoristen biedt uitstekende, moderne zakelijke faciliteiten, maar dan wel in een totaal unieke ambiance.

Het Zwanenhof werd in 1927 geopend als onderkomen voor Twentse katholieken die hier terecht konden voor bezinning en innerlijke vorming, zoals dat zo mooi genoemd werd. Vanaf 1963 stond het klooster van de paters Redemptoristen ook open voor niet-kerkelijken en ging het Bezinningscentrum De Zwanenhof heten. Uiteindelijk verkochten de paters in 2012 hun eigendom. Nog steeds komen mensen hier voor rust en bezinning, maar De Zwanenhof heeft zich intussen veel breder ontwikkeld dan alleen een retraitehuis en spiritueel centrum.

Unieke sfeer

Met name zorggerelateerde en educatieve organisaties houden in het landelijk gelegen complex regelmatig zakelijke bijeenkomsten, variërend van symposia, trainingen, workshops tot feestelijke recepties en festivals. Maar directeur-eigenaar Ronald Helder wenst dat veel meer bedrijfstakken gebruik maken van de faciliteiten die het voormalige kloostergebouw biedt. Er zijn voldoende zalen en vertrekken waar diverse business-to-business bijeenkomsten gehouden kunnen worden. Compleet uitgerust met een beamer, flip-overs koelkastjes en elke andere zakelijke voorziening waar behoefte aan is. Ook is er een professionele horeca-keuken die maaltijden voor veel personen kan bereiden.

Het grote verschil maakt de sfeer, de ambiance van De Zwanenhof. “Wij bieden een totaal andere beleving dan bijvoorbeeld een business-ruimte bij Van der Valk”, zegt Helder. “De ligging in landelijk gebied, de ruimte en rust die je hier ervaart, maar toch de centrale ligging vlakbij de A35, is bijzonder. Deelnemers aan een zakelijke bijeenkomst kunnen in het prachtige Twentse landschap even hun hoofd leegmaken met een wandeling of fietstocht. Daarvoor hoef je dan niet in de auto te stappen om naar een natuurgebied te rijden.”

Om aspecten als natuur en rust nog extra cachèt te geven, is Het Zwanenhof officieel uitgeroepen tot landgoed. Dat betekent dat het centrum circa vijf hectare landschap minimaal 25 jaar in haar bezit heeft, waarmee het voortbestaan ervan voorlopig is gegarandeerd. Medewerkers zijn bezig om een grote beleef- en bewegingstuin aan te leggen. “We hebben een groot buitenterrein tot onze beschikking waar je bijvoorbeeld workshops kunt houden, in combinatie met sport- en bewegingsactiviteiten”, aldus Helder. Daarnaast worden er dierenweides en visvijvers aangelegd.

Privacy

Uiteraard is Het Zwanenhof ook nog steeds in gebruik als huis voor mensen om tot rust te komen en te herstellen na een zware periode van bijvoorbeeld ziekte of burn-out. Er zijn tientallen kamers en appartementen waar mensen voor een bepaalde periode verblijven. Ook zijn er ruimten voor dagbesteding van lichtgehandicapten. “We gaan niet op voorhand groepen bezoekers en bewoners scheiden, maar als een bedrijf die in De Zwanenhof een zakelijke bijeenkomst wil organiseren, een bepaalde mate van privacy wenst, dan is dat mogelijk. Elke zaal heeft een aparte ingang, dus besloten bijeenkomsten zijn zeker te organiseren”, besluit Ronald Helder.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: