Kennisplatform voor Oost Nederland

HST Groep trots met overname van Noordendorp Groep

Geplaatst op 11 januari 2023
HST Groep trots met overname van Noordendorp Groep

Transport- en Logistiekbedrijf HST Groep uit Enschede heeft Noordendorp Transport en MIGRO Logistiek overgenomen. Op donderdagavond 22 december hebben beide directeuren van HST Groep en Noordendorp Groep, respectievelijk Gerard ter Brugge en Michel Wentink, dit aan hun werknemers bekend gemaakt.

Noordendorp Transport is gevestigd in Haaksbergen. De hoofdactiviteiten van Noordendorp Groep zijn bouwlogistiek, stukgoed Benelux en Duitsland, incl. vervoer van gevaarlijke stoffen. Noordendorp Transport beschikt over meerdere opslagruimtes met een totale omvang van 25.000 m2. Met een historie van meer dan honderd jaar en het predicaat Hofleverancier is het transportbedrijf een gevestigde naam binnen de regio.

MIGRO Logistiek is een koeriers- en transportbedrijf, gevestigd in Zwolle. Het bedrijf is in 1981 opgericht en sinds 1 juli 2017 onderdeel van Noordendorp Groep.

Door onder eigen namen

De voornaamste redenen voor de overname zijn de bedrijfsopvolging op de langere termijn, de noodzakelijke schaalvergroting en verdere inzet op verduurzaming via elektrificatie van logistieke diensten. Noordendorp en MIGRO zullen doorgaan onder de eigen naam binnen HST Groep.

Optimalisering van goederenverkeer

De overname van Noordendorp Groep is voor HST Groep een aanwinst, waarmee het zijn activiteiten op de transportmarkt versterkt. Aanvullend op de huidige 430 werknemers van HST Groep, zijn de 85 werknemers 35 vrachtwagens en 50 opleggers een fikse uitbreiding. Daarbij zal de dienstverlening verder geoptimaliseerd worden in zowel goederenvervoer als opslagruimte.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: