Kennisplatform voor Oost Nederland

ICONIC Award ‘Best of Best’ voor nieuwbouw Medisch Spectrum Twente

Geplaatst op 5 oktober 2016
IAA Architecten - Medisch Spectrum Twente

IAA Architecten heeft dinsdag 4 oktober een ICONIC Award ‘Best of Best’ in ontvangst mogen nemen voor het Medisch Spectrum Twente te Enschede. De ICONIC Award is een prestigieuze internationale prijs voor excellente architectuurprojecten toegekend door de German Design Council. Het Medisch Spectrum Twente kreeg de award ‘Best of Best’ in de categorie – architectuur, publieke gebouwen.

Medisch Spectrum Twente
Een deskundige jury selecteerde de award winnaars voor 2016. Dit is het juryoordeel over het MST: ‘Het ontwerp is gebaseerd op het idee dat een ziek persoon nog steeds deel moet uitmaken van de samenleving. Derhalve zijn de kamers zo gearrangeerd dat elke patiëntenkamer uitzicht heeft over de stad, waardoor de patiënt de dynamiek en vitaliteit blijft voelen. De vijf zeer ruime atria zijn voorzien van bomen en groen. De behandelkamers zijn compact rondom de atria geplaatst om looproutes te verkorten. Het vormt een behaaglijk, optimistisch contrast in vergelijking tot de grauwheid van veel conventionele ziekenhuizen. Voor een dergelijk grote structuur is de kwaliteit uitermate uitstekend’.

Tijdens de prijsuitreiking van het BNA gebouw van het jaar 2016 kreeg het MST reeds een eervolle vermelding en werd het gebouw eveneens gewaardeerd om de prettige en constante kwaliteit.

Vergelijkbare berichten

Kijk op transfers
Kijk op transfers
1 oktober 2021

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: