Kennisplatform voor Oost Nederland

Innovatieve hybride warmtepomp ontwikkeld in Nederland

Geplaatst op 5 juli 2023
Innovatieve hybride warmtepomp ontwikkeld in Nederland

Wil je als bedrijf overleven, dan moet je blijven innoveren. Dat is wat ze hebben gedacht bij Winterwarm in Winterswijk. Want de manier waarop industriële ruimten verwarmd worden kan beter en efficiënter. Na maandenlang onderzoeken, ontwikkelen en testen staat er daarom nu een nieuw, innovatief product: de Qwikshift. Een warmtepomp met boostertechnologie die veel bedrijven, binnen en buiten Nederland, gaat helpen met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering.

Winterwarm ontwikkelt al 85 jaar verwarmingsproducten, passend bij de vraag uit de markt. Zo is ook de Qwikshift tot stand gekomen. Het systeem bestaat uit drie onderdelen: de warmtepomp, de binnenunit met Booster en de Smart Controller. Frank Kruis van Winterwarm licht toe wat het product zo innovatief maakt: “De toegevoegde waarde zit hem in de gepatenteerde booster. Deze springt bij aan het begin van de werkdag of op koude dagen. Zo bereik je sneller én efficiënter de gewenste temperatuur. Hierdoor bespaar je als ondernemer niet alleen energiekosten, maar ben je ook duurzaam bezig.” Een oplossing voor de verwarming van grote industriële ruimten zoals bedrijfshallen, winkels en magazijnen. Ook met het oog op de aankomende zomerperiode: “Tijdens warme dagen zorgt de warmtepomp juist voor koeling van de ruimte.”

Investering terugverdienen

Veel industriële ruimten worden nu nog verwarmd met behulp van vloerverwarming of enkel een warmtepomp. Dit zijn vaak processen die niet alleen de nodige tijd, maar ook geld kosten. Frank: “Door de Booster-technologie kunnen we een besparing garanderen. Na installatie bespaar je in een kleine hal jaarlijks tot € 1.500,-. Bij grote hallen kan dit bedrag oplopen tot wel € 15.000,-.” De Qwikshift komt in aanmerking voor zowel de ISDE als de EIA-subsidieregeling.

Innovatie in Nederland

Sinds een jaar is Winterwarm werkzaam vanuit een nieuw, duurzaam bedrijfspand in Winterswijk. Dit pand heeft een BREEAM-certificaat met de maximale score (Outstanding). Ook bij de realisatie van hun producten hebben zij de ambitie een belangrijke speler in de energietransitie te zijn. Frank: “Met de ontwikkeling van de Qwikshift hebben we een mooie stap gezet in de richting van die ambitie. Daar zijn we trots op.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: