Kennisplatform voor Oost Nederland

JAWS Technisch Intermediair: De juiste medewerker op de juiste plek

Geplaatst op 26 juli 2023
JAWS Technisch Intermediair: De juiste medewerker op de juiste plek

De technische branche zit te springen om personeel. Banen te over voor technici. Heeft het aloude uitzendbureau anno 2023 nog wel een functie? “Jazeker”, zegt directeur Jürgen van Aalst van technisch intermediair JAWS. “Juist nu is het belangrijk dat de juiste medewerker aan het juiste bedrijf wordt gekoppeld.” JAWS groeit gestaag; naast Terborg en Enschede is het bedrijf sinds kort ook gevestigd in Deventer.

Dat ondernemers soms nog wat lichtvoetig omgaan met het aannemen van nieuwe medewerkers, ziet Jürgen van Aalst regelmatig in de praktijk. “Onlangs nog, een klant overwoog een nieuwe machine te kopen. Drie ton, een enorme investering. Hij reisde drie keer naar Italië om de machine te bekijken. Elk detail zorgvuldig afgewogen. Vervolgens moest daarvoor ook een nieuwe medewerker komen. De vacature werd online gezet, de eerste sollicitant werd direct aangenomen.”

De in Silvolde opgegroeide Van Aalst beweert daarmee allerminst dat de betreffende ondernemer een foute beslissing heeft genomen. Hij wil enkel benadrukken dat ook de keuze voor een nieuwe medewerker een belangrijke is.

“Degene die de machine tien jaar gaat bedienen kost uiteindelijk misschien wel tweemaal zoveel als de machine zelf. Wij helpen ondernemers de goede keuze te maken. Het gaat om de juiste werknemer op de juiste plek. Waar hij of zij zich fijn en gewaardeerd voelt en zich kan ontwikkelen. Werknemer blij, dan ook de werkgever blij.”

Royal Kaak

Na zijn studie Bedrijfskunde werkte Jürgen van Aalst zeventien jaar bij Royal Kaak in Terborg. “Een prachtig bedrijf, het belang van medewerkers staat er voorop. Nog altijd mijn voorbeeld. Ik heb bij Kaak de HR-afdeling opgezet. Superleuk werk. Mensen zich laten ontwikkelen, teams samenstellen. Waar zit de chemie? Dat wilde ik voor mezelf gaan doen. Op personeelsgebied worden nog vaak verkeerde keuzes gemaakt. Dat kan ik beter, dacht ik.”

JAWS-DNA

Van Aalst  is een Achterhoeker. Hoog van de toren blazen past hem niet. Niettemin heeft hij in acht jaar tijd een florerend bedrijf opgezet. Met twintig medewerkers en vestigingen in Terborg, Enschede en – sinds dit voorjaar – Deventer is JAWS een grote speler op technische personeelsmarkt in het oosten van het land.

Teamwork staat bij JAWS hoog in het vaandel. Medewerkers blijven daardoor lang in dienst. Zo is Sanne Berendhaus – inmiddels HR-Manager en MT-lid – vanaf de start verbonden aan de organisatie. Het is een hechte club van jonge, ambitieuze mensen, mede daardoor kan JAWS verder bouwen. Uitbreiden gebeurt altijd vanuit het eigen team, zo blijft het JAWS-DNA behouden. Simon Klein Goldewijk en Leon Broekhuis bijvoorbeeld, beide begonnen als accountmanager bij JAWS, inmiddels runnen zij hun eigen vestiging, in respectievelijk Enschede en Deventer.

Maatwerk

JAWS levert maatwerk, op diverse manieren. Van het aloude uitzenden en detacheren van medewerkers tot het overnemen van het volledige recruitment-proces van opdrachtgevers Daarnaast is er het opleidingstraject ‘Gemaakt voor de Techniek’, in samenwerking met het UWV, gemeenten en het regionale onderwijs. Ook maatwerk, gericht op het werk dat de werknemer zal gaan doen bij de opdrachtgever.

Van Aalst: “De vraag naar technische mensen blijft onverminderd groot. Wij helpen opdrachtgevers hierbij, maar ondersteunen tegelijkertijd werkzoekenden om passende werk te vinden. Jongeren vinden tegenwoordig bijvoorbeeld flexibiliteit en vrije tijd belangrijk. Via ons grote netwerk vinden we voor hen de beste werkgever.”

JAWS International

Direct personeel leveren is met de huidige krapte lastig, zegt Jürgen van Aalst eerlijk. “Soms vragen we geduld van klanten, omdat we bijvoorbeeld iemand moeten omscholen. Maar we rekruteren via ons label JAWS International ook mensen uit het buitenland, met name Zuid-Europa. Hooggeschoolde technici, zeer gemotiveerd. Voor hun huisvesting heeft JAWS diverse woningen in Oost-Nederland.”

Doel is blije mensen. Van Aalst: “Tevreden werknemers, daar kan je als ondernemer op bouwen.”

www.jaw-s.nl

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: