Kennisplatform voor Oost Nederland

Logistiek dienstverlener TransHeroes wint voor 8e keer FD Gazelle

Geplaatst op 24 oktober 2022
Logistiek dienstverlener TransHeroes voor 8e keer FD Gazelle

Maar liefst 8 keer een FD Gazelle in ontvangst nemen is niet bepaald de standaard in de transport en logistiek. Het Financiele Dagblad organiseert de award uitreiking voor de 19e keer dit jaar. Het lukte dit jaar logistiek dienstverlener TransHeroes uit Hengelo om met kop en schouders boven de collega’s in de transportsector uit te steken.

Een FD Gazellen-kandidaat moet drie jaar achtereen minimaal 20% in omzet gegroeid zijn. Daarbij mag er slechts één jaar verlies gedraaid worden, met uitzondering van het laatste jaar. TransHeroes groeide met maar liefst 58% naar € 27.500.000,- omzet. TransHeroes is ingedeeld in de omzetklasse groot (omzet van minimaal € 10 miljoen) en zet daarmee – zeker in de transport branche – een uitzonderlijke prestatie neer.

“We zijn erg trots op het feit dat we dit jaar FD Gazelle nummer 8 in ontvangst mogen nemen, ondanks heftige tijden in de logistieke wereld hebben we onze omzet wederom fors kunnen laten stijgen de afgelopen jaren.” Aldus Edwin Asveld, CEO en eigenaar van TransHeroes. “Het is echt een resultante van onze duidelijke focus, zowel op kwaliteit maar ook met een blik op de toekomst door onze vergaande digitalisering. Maar bovenal is het een geweldige teamprestatie.” TransHeroes is een middelgrote expediteur met vestigingen in Hengelo (Ov) en Burgh-Haamstede. Zij hebben zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in (inter)nationaal wegtransport, luchtvracht, zeevracht en de opmaak van douanedocumenten.

Krapte in de markt zorgt voor grote uitdagingen dit jaar

“De jury van de FD Gazellen kijken natuurlijk naar de afgelopen 3 jaren en dat was best een turbulente periode. Door Corona is er veel onbalans ontstaan in de markt. Daarbij hebben dit jaar de inflatie, enorme vraag naar transport in de eerste helft van dit jaar én de extreem gestegen dieselprijzen de transportmarkt enorm opgeschud.” Zegt Roan Bolier, commercieel manager van TransHeroes. “We zien nu dat de markt afkoelt en dat er meer capaciteit beschikbaar komt. Dat is op zich een positieve ontwikkeling, omdat het onder hoogspanning stond. We hebben echt ons best gedaan om capaciteit te kunnen blijven garanderen en het is erg fijn om te merken dat dit gewaardeerd wordt door onze klanten.”

Digitalisering is de toekomst

Jan Dekker, Chief Operational Officer zegt over de toekomst: “De expeditie markt waarin wij opereren zal steeds verder digitaliseren, gelukkig lopen we bij TransHeroes op dit vlak echt voorop in de markt. De ontwikkeling van onze digitale ‘TransPortal’ (een platform om al je logistieke stromen in te volgen – red.) gaat de aankomende jaren bijdragen aan verdere groei van onze onderneming. We zien in 2022 alweer een forse omzetstap van meer dan 20% naar ruim boven de 30 miljoen euro. We streven naar winstgevende en duurzame groei. Alleen op die wijze kan je kwaliteit blijven leveren en kan je met de klant langdurige samenwerkingen aan gaan. De groei die hieruit voortvloeit brengt uiteraard de nodige uitdagingen met zich mee, maar dát maakt het juist zo leuk!”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: