Kennisplatform voor Oost Nederland

MKB-er op zoek naar geld voor een innovatief idee?

Geplaatst op 13 juni 2016

Op 23 juni vindt de “MIT Roadshow” voor Oost Nederland plaats in het Koelhuis Zutphen. Deze informatiebijeenkomst is bedoeld voor mkb-ers die geïnteresseerd zijn in subsidie voor innovatieve en duurzame samenwerkingsprojecten. In 2016 is hiervoor in Oost-Nederland nog zeker 23 miljoen euro beschikbaar.

Binnenkort aanvragen
Van 5 juli t/m 1 september 2016 wordt de subsidieregeling ‘R&D samenwerkingsprojecten’ opengesteld waarvoor 5,6 miljoen euro beschikbaar is. Samenwerkende mkb-ers met activiteiten gericht op de ontwikkeling of vernieuwing van producten, productieprocessen of diensten kunnen subsidie aanvragen. Er kan maximaal € 200.000 subsidie aangevraagd worden (minimaal € 50.000) met een subsidiepercentage van 35%. De projectactiviteiten moeten ook passen binnen de sectoren (Agro, Food, Health en HTSM) en binnen de Topsectoren van het Rijk.

Toelichting op algemene en projectspecifieke vragen
De regeling ‘R&D samenwerkingsprojecten’ wordt uitgevoerd door het EFRO subsidieprogramma OP Oost 2014-2020 en is gelinkt aan Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) van het Rijk. Ieder landsdeel heeft hierbij eigen accenten aangebracht die tijdens de plenaire bijeenkomst worden toegelicht. Daarnaast krijgt u tips om tot een succesvolle aanvraag te komen. Bijvoorbeeld wat u moet doen om goed te onderbouwen wat de marktkansen van uw project zijn. Ook is er informatie over andere subsidiemogelijkheden van OP-Oost en vertellen ondernemers over hun ervaringen met de aanvraag. Tijdens de netwerkmarkt is er gelegenheid om medewerkers van RVO, Oost NV en Management-autoriteit OP Oost te spreken over uw eigen projectidee of technische punten in uw aanvraag.

Hier aanmelden
Geïnteresseerde ondernemers gevestigd in Gelderland of Overijssel kunnen zich hier aanmelden via de site van KVK.

Programma
De Roadshow is op 23 juni 2016 in het Koelhuis in Zutphen, adres Coenensparkstraat 1. Het koelhuis is op loopafstand van het station en er is ruime parkeergelegenheid.
Het programma is als volgt:
15.00 uur          zaal open
15.30 uur          Welkom KvK
– presentatie (landelijke) MIT-regeling
– presentatie regeling OP Oost
– voorbeelden van projecten
16.30 uur          paneldiscussie/rondvraag
16.50 uur          netwerkmarkt met infostands van o.a. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO),                                                    Managementautoriteit OP Oost, Oost NV, Kamer van Koophandel, Octrooicentrum Nederland.
18.00 uur         sluiting

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: