Kennisplatform voor Oost Nederland

Morrenhof-Jansen Groep en CIUS Techniek versterken samenwerking

Geplaatst op 13 maart 2024
Morrenhof-Jansen Groep en CIUS Techniek versterken samenwerking

Morrenhof-Jansen Groep neemt een meerderheidsbelang in CIUS Techniek, een full-service partner voor warmtepompinstallaties. Door de bundeling van krachten ontstaat een sterke en toonaangevende partij in de installatiesector. CIUS Techniek blijft een geheel zelfstandige onderneming en deze stap geeft het bedrijf de kans om verder te groeien.

Een prachtige kans voor beide bedrijven

Harrold Hofsink, directeur-eigenaar van CIUS Techniek, zocht naar een toekomstige partner om de organisatie verder op te schalen en uit te breiden. In Morrenhof-Jansen Groep heeft CIUS Techniek die partner gevonden. Hofsink blijft actief betrokken bij CIUS Techniek, waarbij hij door deze stap meer ruimte krijgt voor duurzame innovaties en kwaliteit. Ook blijft het bedrijf gevestigd op de huidige locatie. “Wij hadden als CIUS Techniek al langere tijd de wens om onze positie in de regio te versterken. Door onze krachten en kennis te bundelen, kunnen wij nog verder groeien. Wij krijgen als bedrijf de mogelijkheid om ons nog meer te focussen op techniek, kennis en innovatie. Hierbij worden we in de bedrijfsprocessen en organisatie aangevuld door de Morrenhof-Jansen Groep. Voor beide bedrijven een prachtige kans,” aldus Harrold Hofsink.

Erdy Jansen, directeur Morrenhof-Jansen Groep: “Wij hebben als groep de ambitie om verder te groeien in de duurzame installaties, zoals warmtepomptechniek. De combinatie van beide bedrijven zorgt voor meer expertise en verruiming van onze diensten en werkaanbod. Zowel voor onze bedrijven binnen de groep, als onze klanten en medewerkers is dit een waardevolle aanvulling. Er is een tekort aan technische specialisten. En door de kennis van CIUS Techniek te combineren met onze eigen toekomstige vakschool, kan er meer kennis gedeeld worden. Dit sluit heel mooi aan op de opleidingen die CIUS Techniek nu al verzorgt bij verschillende fabrikanten.”

CIUS Techniek

CIUS Techniek is een service verlenend bedrijf in de warmtepomptechniek, dat ruim 16 jaar geleden is opgericht. Er zijn 14 medewerkers werkzaam bij het bedrijf. Door jarenlange ontwikkeling aan diverse systemen en de montage van vele duurzame energiesystemen is CIUS Techniek in staat de meest complexe installaties te ontwerpen en realiseren. Daarnaast is onderhoud en monitoring een belangrijke dienst van het bedrijf. Naast opdrachtgevers zoals installateurs, is CIUS Techniek ook een servicepartner van fabrikanten van diverse producten.

Morrenhof–Jansen Groep

De afgelopen jaren heeft de Morrenhof–Jansen Groep de mogelijkheid gehad om meerdere technische bedrijven over te nemen. Inmiddels vallen 12 bedrijven onder de groep. Deze bedrijven bevinden zich allemaal in de technische sector en voeren geheel zelfstandig hun bedrijfsvoering. Binnen de groep zijn er zo’n 430 medewerkers werkzaam. Het toekomstige hoofdkantoor van de groep wordt gevestigd in Dalfsen en wordt naar verwachting in 2025 geopend.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: