Kennisplatform voor Oost Nederland

Morrenhof-Jansen installatiebedrijven ontwikkelt eigen medewerkers-app

Geplaatst op 29 september 2021
Morrenhof-Jansen installatiebedrijven ontwikkelt eigen medewerkers-app

Morrenhof-Jansen installatiebedrijven ontwerpt en bouwt veel technische installaties. Van verschillende type woningen, woon- en zorgcomplexen tot grote industriële bedrijfspanden en agrarische stallen. Daarbij creëert het installatiebedrijf zoveel mogelijk waarde voor haar klanten. “Dit doen we door een integrale aanpak, continue aandacht voor het verbeteren van processen, focus op kwaliteit en aandacht voor gebruikerscomfort, investeren in goed opgeleid personeel en nieuwe technieken. Hierbij staat werkplezier altijd centraal. Zo hebben wij op basis van deze pijlers een eigen warmtepomp-skid ontwikkeld en een eigen medewerkers-app gelanceerd. Twee ontwikkelingen waar we erg trots op zijn,” vertelt directeur-eigenaar Erdy Jansen. 

“Door de energietransitie komen wij als installatiebedrijf meer op de voorgrond te staan. Steeds vaker willen onze opdrachtgevers in eerste instantie een duurzaam gebouw. Pas daarna denken ze na over wat voor gebouw eromheen komt. Daardoor hebben wij als installateur veel meer de regie en zijn wij de verbindende schakel tussen aannemers, architect, netbeheerder, energieleverancier en opdrachtgever,” aldus Jansen.

Investeren

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven verduurzamen, omdat iedereen uiteindelijk van het gas af moet. Verwarmingstechnieken en installaties worden uiteindelijk volledig elektrisch. Het gevolg daarvan is dat er meer werk is en we meer installateurs nodig hebben. “Dat terwijl er nu al een tekort aan vakpersoneel is. Daarom vinden wij het belangrijk om te blijven investeren in nieuw technieken, slimme manier van werken en in de ontwikkeling van onze werknemers. Zo hebben we een eigen warmtepomp-skid en een eigen medewerkers-app ontwikkeld,” vertelt Jansen.

Eigen medewerkers-app

“Een ontwikkeling waar we bijzonder trots op zijn is onze eigen medewerkers-app. Deze app zorgt voor een stuk gemak, bespaart ons tijd en maakt het mogelijk dat we ons kunnen bezighouden met dat wat we het liefst doen, namelijk het bouwen van installaties. Al onze bedrijfsprocessen zijn gebundeld in deze app. Denk aan de planning, het boeken van je uren, bestellen van de werkkleding, werkplekinspecties en het versturen van push-berichten voor het laatste nieuws. Daarnaast wordt de app uitgebreid met opleidingsmogelijkheden. Een mooie en belangrijke aanvulling,” vertelt Jansen.

Warmtepomp-skid, een complete installatie op een stalen frame

Morrenhof-Jansen installatiebedrijven heeft naast hun medewerkers-app een speciale ‘warmtepomp-skid’ ontwikkeld. Jansen: “Vanuit de verschillende disciplines binnen ons bedrijf hebben we het ontwerp voor de techniek in de skid uitgedacht. Voor de realisatie van de skid zelf, het stalen frame, hebben we samengewerkt met onze partner Nathan.  Het frame dat zij voor ons ontwikkeld hebben, is naar behoefte van de opdrachtgever flexibel in te richten. Denk aan een warmtepomp, MV-box, een omvormer voor de zonnepanelen, een vloerverwarmingsverdeler of een watervoorziening voor de wasmachine.”

“Een groot voordeel van de skid is dat het zorgt voor standaardisatie van de installatie. Hierdoor dalen de faalkosten, wordt de bouwtijd van de installatie fors verkort, is de fysieke belasting voor werknemers minder en is het inbedrijfstellen van de warmtepomp eenvoudiger. Ook het beheer wordt vereenvoudigd: immers is elke installatie binnen een project hetzelfde. Je krijgt eenheid in je installatie. Dankzij deze aanpak creëren we waarde voor onze klanten én werknemers, op de korte en lange termijn,” licht Jansen toe.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: