Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuwe directie voor WBC Bouw

Geplaatst op 2 februari 2021
Nieuwe directie voor WBC Bouw

Na 34 jaar heeft WBC Bouw B.V. een nieuwe directie. Henry Hegeman heeft het familiebedrijf overgedragen aan zijn 34-jarige zoon Jelle Hegeman, die met ingang van 5 januari jl. directeur-grootaandeelhouder is geworden en aan mede-eigenaar Patrick te Brake (41), operationeel directeur.

De jongere garde zal zaken ongetwijfeld anders aanpakken, maar in grote lijnen blijft WBC doen wat het al 65 jaar met succes doet: nieuwbouw, renovatie, grote en kleine projecten, voor particuliere en zakelijke klanten. Jelle: “WBC is momenteel middelgroot met zo’n 75 medewerkers en realiseert bouwprojecten in Nederland en in Duitsland waarbij de focus ligt op langdurige klantrelaties. De organisatie kenmerkt zich door een grote onderlinge verbondenheid. Er is een goede combinatie van jong en ervaren, met nagenoeg geen verloop. Daar zijn we best trots op.”

Korte lijnen
De tweekoppige directie heeft een ervaren managementteam dat ondersteunt. Henry zag het belang van een door de organisatie gedragen overname en koos er daarom voor om ook het managementteam te laten participeren in het bouwbedrijf. “Deze formule past goed binnen de sfeer van het bedrijf. Er bestaat geen scheidslijn tussen bouwvakkers en kantoorpersoneel, de lijnen zijn kort en de deuren staan open. Ik denk dat de doorgevoerde wijzigingen passen bij de groei van het bedrijf en aan de eisen die in de toekomst aan de bouwsector gesteld worden.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: