Kennisplatform voor Oost Nederland

Nieuwe voorzitter voor Stichting WTC Twente

Geplaatst op 14 juni 2016
WTC Twente - Hans Kroeze en Edwin Mulder

Edwin Mulder is de nieuwe voorzitter van de Stichting WTC Twente. Hij neemt vanaf 14 juni de voorzittershamer over van Hans Kroeze, die deze functie vanaf de oprichting van de Stichting in 2009 heeft vervuld. Het bestuur zal verder worden versterkt met Ger van der Endt, voormalig directeur van Trumpf Nederland.

Voorzitter met vastgoedervaring
Edwin Mulder is directeur van Velderberg Vastgoed BV, die zich voornamelijk richt op het adviseren bij aan- en verkoop van vastgoedbeleggingen en op  commercieel vastgoed. Mulder is sinds 1994 meer dan 15 jaar in diverse functies (waarvan de laatste 8 jaar als directeur/partner) aan DTZ Zadelhoff v.o.f. verbonden geweest. Vervolgens is hij na 5 jaar voorzitterschap van Go Ahead Eagles voorzitter van de RvC van de Jupiler League geworden. Daarnaast begeleidt Mulder diverse bedrijven op de buitenlandse markt en is hij Senior Advisor van de Stichting culturele & economische betrekkingen China-Nederland. “Ik heb er enorm veel zin in om het World Trade Center Twente te laten doorgroeien vanuit een unieke locatie in Twente”, geeft Mulder aan.

Hans Kroeze draagt met een goed gevoel het voorzitterschap over aan Edwin Mulder: “Het WTC Twente heeft zich in de afgelopen jaren onder lastige omstandigheden een plek verworven in het economisch krachtenveld in Twente en is belangrijk gebleken voor bedrijven die internationaal zaken willen doen. Nu de toekomstvisie door de gemeenteraad van Hengelo en de Regio Twente is omarmd en de verhuizing naar de nieuwe locatie aanstaande, is een mooi moment om het stokje door te geven.”

Voormalig topman Trumpf nieuw bestuurslid
Als opvolger van Wimjoost Licht, voormalig gemeentesecretaris van Hengelo, in het bestuur is Ger van der Endt benoemd. Wimjoost Licht was vanaf de oprichting namens de gemeente Hengelo in het bestuur vertegenwoordigd. Ger van der Endt is van 1988 tot 2013 directeur geweest bij Trumpf Nederland (voorheen Möller metaal). Hij brengt veel internationale ervaring met zich mee. Het bestuur wordt gecompleteerd door Wim Geul, voormalig directeur Gullimex en tevens voorzitter van de WTC Twente Business Club.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: