Kennisplatform voor Oost Nederland

Nyck de Vries ziet online populariteit stijgen na bemoedigend Alpha Tauri-debuut

Geplaatst op 8 maart 2023
Nyck de Vries ziet online populariteit stijgen na bemoedigend Alpha Tauri-debuut

Autocoureur Nyck de Vries heeft de 750.000 volgers gepasseerd op Instagram. Na zijn bemoedigende debuutweekend in de Formule 1 voor Alpha Tauri steeg zijn volgersaantal op het foto- en videoplatform met ruim 17.000 volgers. Dit blijkt uit een analyse van Seeders.

De online marketing agency deed onderzoek naar de populariteit van de nieuwe Formule 1-coureurs tijdens de openingsrace van het nieuwe seizoen. Gedurende het hele raceweekend in Bahrein zag De Vries zijn volgersaantallen flink stijgen. Op vrijdag en zaterdag kreeg de coureur er al een kleine 10.000 volgers bij. Zijn goede prestaties op de zondag zorgden nog eens voor ruim 7.000 volgers extra waardoor hij nu de 758.000 volgers aantikt.

Achtervolging op Verstappen

De Vries mocht vorig seizoen al eens invallen voor Alexander Albon bij het team van Williams. Ook toen kwam er een piek in het aantal nieuwe volgers voor de coureur van Friese afkomst. In twee dagen tijd ging hij van 315.000 naar 488.000 volgers. De Vries komt met zijn bijna 758.000 volgers overigens niet in de buurt van zijn landgenoot Max Verstappen. De tweevoudig wereldkampioen heeft op dit moment 9,5 miljoen mensen die zijn account weten te vinden. Lewis Hamilton is met ruim 31 miljoen volgers veruit de populairste Formule 1-coureur.

Debutanten in Formule 1

Naast De Vries maakten ook Oscar Piastri en Logan Sargeant hun debuut in de koningsklasse. De Australiër en Amerikaan maakten online een succesvol weekend door. Sargeant kreeg er afgelopen weekend ruim 17.000 volgers bij. Piastri was iets minder populair. De McLaren-coureur kende een plus van 14.000.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: