Kennisplatform voor Oost Nederland

Nyink uit Eibergen bestaat 10 jaar

Geplaatst op 15 november 2021
Nyink uit Eibergen bestaat 10 jaar

Van studentenbedrijf naar internationaal producent van akoestische oplossingen. De Achterhoekse producent van akoestische panelen Nyink bestaat alweer 10 jaar.

Dit is het verhaal van Peter Nijhuis en Erik Weenink die hun bedrijf vanuit een voormalig tennishal in Eibergen runnen. Een jaar geleden hebben zij deze hal van 2500m2 omgebouwd tot de productiefaciliteit waar ze hun akoestische panelen op maat produceren.

Nyink is op 11-11-2011 opgericht vanuit een studentenbedrijf in ‘anti-spiekschermen’. Het Privascreen, zoals zij hun uitvinding noemden bood uitkomst tegen spieken tijdens examens. ‘We verkopen dit product nog steeds regelmatig aan hogescholen en universiteiten’ aldus Peter.

Momenteel gaat het echter al lang niet meer alleen om schermen tegen spieken. Nyink heeft zich ontwikkeld tot internationale speler op het gebied van werkplekafscheidingen en akoestiek voor onderwijs, bedrijven en particulieren. Innovatieve producten zoals een verrijdbaar whiteboard en geluiddempende plantenbakken behoren tot het repertoire.

Duurzame panelenfabriek

‘We zijn begonnen met een klein hoekje in een voormalig varkensschuur in Lievelde. Na productielocaties in een voormalig basisschool in Beltrum en een hal in Groenlo hebben we ons eigen pand aangekocht in Eibergen. Hier zijn we een voormalig tennishal aan het ombouwen tot ‘panelenfabriek’. We hebben vroeger beiden getennist in deze hal, die de laatste jaren steeds minder gebruikt werd.

Het pand moet net als onze producten een duurzaam karakter hebben. We proberen met onze producten namelijk een zo laag mogelijke ecologische foodprint achter te laten. We verwerken daarom jaarlijks ruim 50 ton aan gerecycled textiel en enkele kilometers gerecycled aluminium in onze producten’ aldus Erik.

Inmiddels doen ze het al lang niet meer met z’n tweeën maar hebben Peter en Erik een flexibel team van meer dan 20 mensen om zich heen verzameld. Ook zijn ze blijvend  opzoek naar nieuwe mensen als aanvulling op dit jonge team.

Komende 10 jaar

Ambities hebben de heren genoeg. ‘We willen met Nyink verder groeien als internationale speler op het gebied van akoestiek. Via een grote Amerikaanse dealer zijn we al actief over de hele wereld, maar dat netwerk willen we de komende jaren flink uitbreiden’ aldus beide ondernemers.

Ook zijn de heren druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe innovaties. Voor begin 2022 liggen 3 nieuwe producten al op de plank. Wil je op de hoogte gehouden worden over de ontwikkelingen van Nyink, houd dan de socials en de website van Nyink in de gaten!

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: