Kennisplatform voor Oost Nederland

Bouwen complexe woningen uitdaging voor Aannemersbedrijf Rob Spikker

Geplaatst op 8 oktober 2020

Voor Aannemersbedrijf Rob Spikker is de bouw van grote, luxe en complexe particuliere woningen een uitdaging. Geef de directeur-eigenaar een complexe draagconstructie, een kritische veeleisende opdrachtgever en een hoog afwerkingsniveau en je hebt een gelukkig man. Het bouwbedrijf van Spikker is de laatste jaren hard gegroeid in dit specifieke segment van de woningbouw. “Het vraagt een hoog denkvermogen van mijn personeel en het durven nemen van risico’s.”

Zo trots als een pauw staat de Eibergse aannemer bij het in juni opgeleverde landhuis in de bossen bij het Gelderse Landschap. Een indrukwekkend juweel qua omvang, technische complexiteit en superstrakke afwerking. De rietgedekte wit gestucte woning met overdekt zwembad heeft alles wat de bewoners naar eigen zeggen wensen kunnen. Rob Spikker glimlacht; met gepast genoegen neemt hij de complimenten in ontvangst. “Uiteindelijk doen we het voor een maximale tevredenheid van de klant, die in dit luxe segment heel kritisch is over het gewenste voorzieningen en afwerkingsniveau. Dat zie je bij deze woning in een prachtig landschap ook terug, kijk maar naar het strakke stucwerk en aluminium kozijnen.”

Grote, luxe en complexe landhuizen

Het Eibergse aannemersbedrijf heeft de laatste jaren vaker van deze grote, complexe landhuizen en villa’s in Oost Nederland gebouwd. Niet dat hij de doorsnee woningbouw schuwt, maar dit segment van de markt daagt Rob Spikker best wel vaak uit. “Het begint al bij het wensenpakket van de bewoner; dat is meestal zeer uitgebreid qua bijzondere voorzieningen. Ze hebben vaak wat gezien op social media of van horen zeggen en dan willen ze dat precies zo gerealiseerd hebben in hun woning. Deze klanten hebben zich vaak al goed voorbereid en verwachten daarom een hoge kwaliteit. Wat dat betreft streven we altijd naar perfectie.”

Veel aandacht voor detaillering

Verder is Spikker gecharmeerd van complexe bouwtechnische details. Het landhuis in het bos herbergt bijvoorbeeld veel ingewikkelde hoeken in de prefab dakkap. “Dat vraagt een hoog denkvermogen van mij en mijn personeel qua engineering. Wat dat betreft besteden we veel aandacht aan de uitwerking van bepaalde detailleringen, zodat we in de uitvoering niet onnodig tijd verliezen. Daarom werk ik het liefst met vaste onderaannemers. Dan weet je hoe de ander werkt en zet je dat stapje extra voor elkaar. Ook voor de klant werkt zo’n bouwteam erg prettig.”

Hoge kwaliteit bouwproces

Spikker streeft bij elk project naar perfectie en hamert op kwaliteit in alle fasen van het bouwproces. Er gaat veel tijd en energie zitten om de wensen en behoeften van de klant goed te inventariseren en de regie te nemen in het ingewikkelde bouwproces, waarbij veel onderaannemers betrokken zijn en bijna op hetzelfde moment op de bouwplaats actief zijn. “Ik maak gemiddeld zo’n 75 uur in de week. Ben bij elke bouwvergadering van een project aanwezig. Ik wil snel schakelen als bepaalde problemen zich voordoen. Daarom durf ik mijn handen in het vuur te steken voor een goed verloop van onze bouwprojecten. Omdat we bovenop die kwaliteit zitten.”

Zoals gezegd is het 22 man tellende Eibergse bouwbedrijf hard gegroeid in de vrije sector woningbouw. Een grote groep architecten komt regelmatig met aanvragen bij Spikker terug. Daarnaast zit Rob Spikker in het bestuur van Bouwend Nederland, afdeling Achterhoek, en ontwikkelt hij in eigen beheer een bouwproject in zijn geliefde woonplaats Rietmolen met vier levensloopbestendige woningen en zes appartementen. Verder wil hij samen met een vaste relatie een prefab woningconcept op de markt brengen. Spikker is een druk baasje. “Nee, ik zit niet graag stil”, zegt hij lachend. “Daarom is het ook goed dat ik vanaf 1 september de bedrijfsstructuur aanpas. Er komt een hoofd uitvoerder die mij vooral in de dagelijkse leiding wat gaat ontlasten.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: