Kennisplatform voor Oost Nederland

Ontdek de nieuwe en verbeterde producten van Pandser

Geplaatst op 9 juli 2021
Pandser

Pandser, ons duurzame merk in EPDM-producten (synthetisch dakrubber) voor de professionele bouwbranche, is vernieuwd. Het duurzaamste merk in EPDM-oplossingen voor daken, gevels en goten heeft naast nieuwe producten ook bestaande producten geoptimaliseerd. Pandser is het merk met uv-bestendige EPDM-stroken voor luchtdicht bouwen. Bovendien is de verpakking verduurzaamd en lanceerden we een nieuwe website.

Het duurzaamste EPDM

Pandser is het duurzaamste merk in EPDM in de branche. Het draagt als enige het C2C-keurmerk. C2C staat voor Cradle-to-Cradle. Bij Cradle-to-Cradle wordt het basismateriaal van een product na gebruik nuttig ingezet als grondstof in een ander product. En dit zonder aan kwaliteit en waarde te verliezen. Dat is de ultieme vorm van duurzaamheid! Dat komt ook terug in de nieuwe verpakking. De rollen van Pandser worden nu verpakt met een banderolleermachine. Hierdoor is er aanzienlijk minder verpakkingsmateriaal nodig. Bovendien is de banderol van gerecycled materiaal gemaakt. De nieuwe verpakking biedt tevens extra ruimte voor relevante productinformatie. Met iconen wordt op het pakmateriaal uitgelegd of een product voor dak, goot of gevel is en hoe deze het best kan worden toegepast. Naast duurzaam is de verpakking dus ook informatief.

Nieuwe daktrimmen en folie

Nieuw in het assortiment van Pandser zijn de aluminium en EPDM-daktrimmen. Ze zijn leverbaar in diverse maten en vormen. De daktrimmen zijn heel geschikt voor zowel bitumen- als EPDM-dakbekleding. De EPDM-daktrim heeft een vernieuwde, speciale afdichting die ervoor zorgt dat er geen vocht in de materie dringt. Ze zorgen voor een nette en waterdichte randafwerking. Dit verlengt de levensduur van de dakbekleding en biedt extra bescherming op kwetsbare plekken. Bijzonder aan deze nieuwe daktrimmen is dat er geen kit of EPDM-strook nodig is om het te bevestigen. Dit verkort de arbeidstijd voor de verwerker. De daktrimmen zijn daarbij geschikt voor hergebruik, eenvoudig te monteren en leverbaar met hoekstukken en montagesets.

Eveneens nieuw is het Pandser spinvliesfolie (Multitop XS +) voor hellende daken. De blauwgekleurde folie is bedoeld voor de koude buitenzijde. De folie hoeft niet dicht getapet te worden dankzij de geïntegreerde kleeflaag. Bovendien is de folie dankzij deze laag nog gemakkelijker luchtdicht te maken.

De voordelen van Pandser

Naast de nieuwe producten zijn er ook bestaande producten geüpdatet. Zo zijn de mechanische eigenschappen van de zelfklevende acryl- en butyl-stroken verbeterd. Door wapeningsnetten aan de stroken toe te voegen, is de aanhechting geoptimaliseerd. Een ander voordeel is dat Pandser EPDM-stroken op 0,5 millimeter levert. Dit biedt prijstechnische voordelen, maar het zorgt er ook voor dat de stroken gemakkelijker te verwerken zijn. Dunner EPDM is namelijk flexibeler en makkelijker aan te brengen. Daarnaast hoeft EPDM-dakbedekking niet gebrand te worden. Dit is veiliger en het gaat veel langer mee dan ouderwetse bitumendakbedekking.

De nieuwe website van Pandser

Ontdek nog meer informatie en voordelen van Pandser op de nieuwe website. Hier zijn tevens tips en uitleg voor de bouwprofessional over de toepassing van Pandser producten te vinden. Bij de verkooppunten-pagina is snel te zien waar Pandser in de buurt verkrijgbaar is.

Wilt u meer informatie? Bekijk dan de onderstaande vlog van onze Sales promotor Patrick van der Meulen. Hij vertelt meer over de kracht en voordelen van Pandser en gaat in op de vernieuwing van het merk.­

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: