Kennisplatform voor Oost Nederland

Ontwikkel jezelf met Elle Coaching

Geplaatst op 18 augustus 2020
Leonie geeft zowel HR-advies aan ondernemers als aan HR-professionals, en biedt coaching aan individuele medewerkers, teams en particulieren.

De mix van HR en coaching, in combinatie met haar kennis, persoonlijkheid en (levens)ervaring, dat is wat Leonie Elbertsen-Aman uniek maakt als coach en HR partner. Plus de werkwijze van Elle Coaching: wandelend in de natuur.

“Het inzetten van wandelcoaching is een bewuste keuze”, vertelt Leonie. “Het effect van wandelcoaching vertaalt zich in meetbare positieve effecten op klachten zoals problemen met werkplezier, concentratie, psychische en lichamelijke stressklachten, burn-out, zelfwaardering, bevlogenheid en tevredenheid met het leven.”

Leonie geeft zowel HR-advies aan ondernemers als aan HR-professionals, en biedt coaching aan individuele medewerkers, teams en particulieren. “Ik ben er voor diegene die een vraag heeft op het gebied van HR, maar ook voor iedereen die een ontwikkelvraagstuk of een sparringsbehoefte heeft.”

Vaste patronen doorbreken
Wie Leonie inschakelt, mag al snel de wandelschoenen aantrekken. “Na een korte kennismaking volgt de functionele analyse: daarin onderzoeken we wat precies de coachvraag is en waar we met elkaar aan gaan werken. Op basis van die essentiële vraag – die kan duidelijk zijn, maar ook complex – kan ik een inschatting maken hoe lang het traject gaat duren (gemiddeld 3 tot 6 gesprekken). Tussentijds toetsen we of we nog op de juiste weg zitten en aan het einde van het traject kijken we of de coachvraag is beantwoord.”

De gesprekken zelf vinden plaats in de natuur. “Ik haal mensen bewust uit hun (werk)omgeving, zodat ze in alle rust en zonder afleiding de gesprekken kunnen voeren. Mensen zeggen tijdens het wandelen vaak: wat is dit fijn en het geeft ook zo’n rust! Ze doorbreken hun vaste patronen en ervaren al snel ontwikkeling, en krijgen antwoord op HR-vraagstukken.”

Succesvolle coachsessies
Leonie noemt een paar voorbeelden van waardevolle coachsessies die ze met coachees heeft doorlopen. “Een manager die al jaren wat anders wilde maar niet wist hoe, is dankzij coaching in beweging gekomen. Hetzelfde geldt voor een directeur die in zijn ogen teveel negatief werd beïnvloed door aandeelhouders. Door coaching heeft ook hij hernieuwde keuzes gemaakt.”
Een jongedame die het lastig vond om een goed sollicitatiegesprek te voeren, was verrast dat Leonie ‘zo snel de vinger op de goeie plek legde’. “Ook deze dame heeft door coaching nieuwe inzichten verkregen en ze is inmiddels aangenomen.”

Onderscheidend vermogen
Coachprofessional is een vrij beroep. “Mijn advies is om te kiezen voor een professional met certificering, die bij je past. Ik heb de afgelopen twaalf jaar gewerkt als HR-Manager bij Coulisse, ook heb ik onder andere een afgeronde HRM-opleiding, coach- en NLP-opleiding, tevens ben ik NOBCO-gecertificeerd. Ik onderscheid mij door het bieden van kwaliteit en het inzetten van mijn kennis en ervaring.” Leonie vervolgt: “Empathie, mensenkennis en verbinding, daarin zit mijn kracht.” Ze besluit: “Vind je balans, zowel mentaal als fysiek. En zorg ervoor dat je HR-zaken professioneel aanpakt, het menselijk kapitaal is in mijn ogen het belangrijkst voor organisaties! Als ik daarin kan ondersteunen doe ik dit graag.” Interesse in coaching of HR-ondersteuning? Neem contact op met Leonie van Elle Coaching, tel. 06-51904383.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: