Kennisplatform voor Oost Nederland

Ontwikkelplannen voor een kerkgebouw? Gebruik het Kerkenspreekuur! 

Geplaatst op 5 oktober 2023
Ontwikkelplannen voor een kerkgebouw? Gebruik Kerkenspreekuur

Misschien speelt bij jullie ook de vraag: ‘Hoe maken we ons kerkgebouw toekomstbestendig?’ Het antwoord is niet altijd makkelijk te vinden. Daarom is er het kerkenspreekuur van het Steunpunt Cultureel Erfgoed Overijssel. Een spreekuur voor iedereen die ontwikkelplannen heeft voor een kerk- of geloofsgebouw in Overijssel. Of het nu een monumentaal of niet-monumentaal gebouw is. 

Plekken vol verhalen

In Overijssel staan veel bijzondere kerken. Plekken vol verhalen, met vaak prachtige interieurs. Het zijn bakens in het leven van veel mensen, én bakens in het landschap. Daarom is het belangrijk om ze te bewaren. En om na te denken over een nieuwe of andere invulling wanneer ze minder of niet meer religieus worden gebruikt.  

Meedenken en op weg helpen  

In het kerkenspreekuur kunnen jullie vragen, prille ideeën, of al meer concrete plannen aan ons voorleggen. Bijvoorbeeld over verduurzamen, herbestemmen, meervoudig gebruik of onderhoud en restauratie. 

Wij denken mee: wat kan of mag er wel? En wat niet? Hoe doen jullie recht aan het bijzondere van het kerkgebouw en de omgeving ervan? Waar moet op gelet worden? Wat is er nodig voor het vergunningstraject? Onze adviseurs helpen jullie graag op weg en geven praktische tips en handvatten.

Waar en wanneer, het kerkenspreekuur?

Gebruik het kerkenspreekuur voor advies en het stellen van vragen. Het spreekuur is elke 14 dagen op donderdagochtend, bij Het Oversticht in Zwolle. Bekijk alle data op steunpuntcultureelerfgoedoverijssel.nl of bel voor meer informatie naar 038-4213257

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: