Kennisplatform voor Oost Nederland

Op ontdekkingsreis naar de wereld van IT en E-Commerce.

Geplaatst op 8 maart 2024
Op ontdekkingsreis naar de wereld van IT en E-Commerce.

Voor werkgevers

In samenwerking met het Werkgeversservicepunt Regio Zwolle, het Deltion, Groei Voorruit, Sectortafel E-Commerce & IT en Digital District Zwolle wordt er op dinsdag 19 maart het evenement “Talent voor IT” georganiseerd. De locatie is Perron038 te Zwolle. Om 8:30 uur wordt er gestart met een netwerk ontbijt voor de aanwezige ondernemers en organisatie. Vanaf 10:00 uur tot 13:00 uur komen de geïnteresseerde bezoekers voor een baan in de IT, E-Commerce en/of Digitalisering. Inmiddels hebben zich meer dan 80(!) personen aangemeld. Dit varieert van personen die al in de IT werkzaam zijn, herintreders, zij-instromers, statushouders, studenten, etc. Het doel is om vrijblijvend het gesprek met elkaar aan te gaan en voor werkgevers dé kans om in contact te komen met regionale talenten. Binnen de It en E-Commerce is de komende jaren iedereen hard nodig! Wil jij je als werkgever ook presenteren, er zijn nog enkele tafels beschikbaar! Deelname is kosteloos en het netwerk ontbijt wordt aangeboden door DDZ. Leuk om elkaar op dit evenement te treffen! Voor aanmeldingen of meer informatie: wippie.vanderveen@uwv.nl

Voor werkzoekenden

Voor iedereen met belangstelling voor werken in de IT – of in een IT-functie bij een bedrijf in een andere sector wordt dit unieke evenement georganiseerd. Onder leiding van een gids gaan geïnteresseerden op ontdekkingsreis langs IT-werkvelden om meer te weten te komen over het werk, hun kansen en baanmogelijkheden.

Tijdens het event is de IT-sector verdeeld in 4 domeinen (werkvelden): Development (o.a. software en testing), Tech & systems support (o.a. automatisering, servicedesk, onderhoud), Data & data intelligence en Network technology & engineering. De ca. 20 aanwezige werkgevers zullen zich daar presenteren en uitleg geven over de domeinen, IT-vacatures en wat er van potentiële kandidaten wordt verwacht. Bezoekers kunnen ook informatie krijgen over opleidingen, leerwerktrajecten, etc. O.a. Deltion College en Groei Vooruit zijn daarvoor aanwezig.

Het evenement is bedoeld voor mensen die (ander) werk zoeken, studenten en andere geïnteresseerden. Ervaring in de IT is niet vereist, wel meegenomen. Om in een IT-functie te kunnen werken moeten kandidaten minimaal MBO3-niveau hebben.

Men kan het event in 1 van 3 tijdslots bezoeken: om 10.00, 11.00 of 12.00 uur. Hiervoor moet men zich vooraf aanmelden; dat kan via deze link. De toegang is gratis.

‘Talent voor IT?’ is een initiatief van Werkgeversservicepunt Regio Zwolle, i.s.m. Deltion College, Digital District Zwolle, Groei Vooruit en Sectortafel IT/e-commerce.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: