Kennisplatform voor Oost Nederland

Beleef de ideale digitale werkomgeving bij PCI

Geplaatst op 12 november 2021
PCI

In welke digitale werkomgeving je werkt en of je nu een klein of groot bedrijf hebt, je kunt maar beter goed voorbereid zijn. Want jouw gevoelige bedrijfsdata maakt deel uit van een groot digitaal netwerk en is daarmee gevoelig voor hackers. Ongestoord en veilig werken verhoogt het werkcomfort. PCI ontwerpt en implementeert niet alleen state-of-the-art digitale werkomgevingen, maar demonstreert ze ook binnenkort in haar gloednieuwe Experience Center in de vestiging in Haaksbergen.

Tijdens ons bezoek is de begane grond van het pand in de ‘Ster van Twente’ nog een vrij kale bedoening. Er is een kantooreiland ingericht voor het personeel en de eerste meubels voor de experience staan op hun plek. Maar er moet nog veel gebeuren. Helaas zorgt de uitbraak van een welbekend virus voor een vertraagde levering van de inventaris voor de showroom. Binnen afzienbare tijd verrijzen hier opstellingen van diverse digitale werkomgevingen, waar klanten van PCI kunnen ervaren hoe je bijvoorbeeld met (hybride) cloudoplossingen werkt of experimenteert met video-conferencing, interactieve presentaties via deelschermen en livestreamt op het web in een moderne audiovisuele werksetting.

“Klanten willen geïnspireerd raken door onze cloud- en IT-diensten en audiovisuele oplossingen om zodoende een veilige en soepel functionerende interactieve werkplek te creëren. Daarom bieden we ze deze experience van diverse digitale werkomgevingen, die aan de nieuwste normen voldoet qua veiligheid en functionaliteit”, zegt oprichter en CEO van PCI, Bas Kamphuis. 

Experience

Het Experience Center is volgens commercieel directeur Sander van der Velden een ideaal vertrekpunt om samen met de klant een roadmap te maken waar het bedrijf naar toe wil qua inrichting van de digitale werkplek. Want dat de meeste (mkb)bedrijven hierin ontzorgd moeten worden staat als een paal boven water. De IT-wereld is complexer geworden en uitgebreid met nieuwe applicaties, op met name het audiovisuele vlak voor het uitwisselen van communicatie en data. De ontwikkelingen zijn voor een IT-specialist van een klein- en middenbedrijf nauwelijks meer bij te benen.

Niet alleen qua digitale applicaties en het enorme aanbod van hard- en software, maar ook door bedreigingen van buitenaf. DDoS-aanvallen van hackers leggen slecht beveiligde bedrijfssystemen plat, waardoor bedrijven en organisaties niet verder kunnen. Een andere grote verandering is dat er mede dankzij corona meer thuis of elders buiten het bedrijf wordt gewerkt. Deze mobiele werkplekken moeten in een digitaal netwerk worden opgenomen waarin de gebruikers veilig en ongestoord met elkaar kunnen communiceren en data uitwisselen.

Dedicated services ontzorgen klant op IT-gebied

Met haar dedicated services op het gebied van het leasen van hardware, netwerkbeheer en 24/7 monitoring van de IT-omgeving ontzorgt PCI haar klanten op IT-gebied volledig, zodat deze zich kunnen toeleggen op hun corebusiness. Zo is het mogelijk om tegen een vaste prijs per maand een van deze diensten af te nemen. “We kiezen bewust voor zo’n businessmodel, omdat we op IT-gebied niet meer vijf jaar vooruit kunnen kijken”, legt Kamphuis uit. “Er verandert zoveel in korte tijd. Op die golf van innovatie willen we een duurzame, strategische IT-partner worden van een organisatie door haar te helpen effectiever en veiliger te werken in een constant vernieuwende digitale werkomgeving. Elke keer nemen we klanten mee in digitale innovaties op IT-gebied.”

Boeien en binden IT-personeel

Uiteraard wil PCI interessant zijn voor (nieuwe) medewerkers. Zonder gepassioneerde en bevlogen medewerkers kom je nergens. Hoe boeit en bindt PCI als werkgever jonge IT’ers om bij haar te komen werken in een sector waar talenten de bedrijven voor het uitkiezen hebben? De gekte in de IT-branche is zo hard toegeslagen dat pas afgestudeerde IT’ers bonussen in geld of in natura in het vooruitzicht worden gesteld. PCI wil zich niet in die gekte mengen. “Dat is korte termijn-politiek die je op lange termijn niets brengt”, vindt Kamphuis.

“Wij bieden onze medewerkers een werkomgeving waarin ze zich kunnen ontwikkelen tot een specialist in een gewenst domein. Onze kracht is dat we niet alleen IT-diensten leveren; zo bieden we ook audiovisuele oplossingen om te communiceren met klanten en collega’s en diverse printomgevingen, maar wel met de focus op IT. We verzorgen in-company trainingen in een bepaald specialisme en onze medewerkers kunnen hun eigen persoonlijke ontwikkelingsplan maken. MBO-ers krijgen bij ons de kans een HBO-denkniveau te ontwikkelen om de klantvraag goed in te vullen, want die behoeften worden steeds complexer. Het gaat er bij ons om dat je een voor de klant begrijpbare, schaalbare en flexibele IT-oplossing biedt.”

24/7 Passie

Van der Velden en Kamphuis laten duidelijk doorschemeren dat ze trots zijn op de prestaties van de honderdvijftig medewerkers bij de vestiging in Haaksbergen. Omdat bedrijven steeds vaker hun vraagstuk over de inrichting van de digitale werkplek volledig uitbesteden aan PCI, is het hard werken geblazen voor de software-engineers, accountmanagers, netwerkbeheerders en ondersteunend personeel. “Dat doen ze vooral met passie, dat gaat bij ons vóór commercieel gewin. We willen in eerste instantie onze klant zo optimaal mogelijk helpen, 24/7 als het moet en kan. We functioneren als een totaal team, ondanks dat we in diverse domeinen en specialismen actief zijn. Zodoende kunnen we de dienstverlening leveren die we als PCI voor ogen hebben”, aldus Kamphuis.

Het resulteert in een bedrijfscultuur waarin de medewerkers zich senang voelen. Volgens Van der Velden is er weinig verloop en dat is voor een IT-bedrijf vrij bijzonder in een dynamische sector. “En we zien ex-medewerkers ook weer bij ons terugkomen, omdat ze zich hier in een breed spectrum van domeinen kunnen ontwikkelen.”

Nieuwe overname

Om een breed palet aan IT-gerelateerde diensten te kunnen bieden is PCI de laatste jaren fors gegroeid dankzij overnames. Tijdens ons interview verraadt Kamphuis dat de volgende overname in de maak is. Wie dat is, blijft nog even in het vat zitten. Kijk op Oost Nederland brengt u op de hoogte als het zover is. 

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: