Kennisplatform voor Oost Nederland

PCI Nederland: Meegroeien in de digitale transitie

Geplaatst op 23 december 2019

Na een zinderend jaar met een drietal overnames staat PCI Nederland er veelbelovend voor. Door het inlijven van Printec, Hecla en ICT Spirit is de marktleider in het hele land optimaal vertegenwoordigd. Met een groei van 100 miljoen euro in vier jaar tijd rest de vraag: wat is de succesformule?

Met de gewortelde filosofie All to keep you going zijn audiovisueel specialist Hecla uit Hengelo én ICT Spirit uit Haaksbergen sinds deze zomer onderdeel van de PCI-familie. Niet voor niks, want de twee disciplines sluiten naadloos aan op de visie van PCI en de belofte van de ideale werkomgeving. Iedere dag wordt de digitale werkplek geavanceerder met nieuwe software, hardware of updates terwijl de gemiddelde werknemer hier nog niet optimaal gebruik van maakt. Bedrijven doen hard hun best om op de hoogte te blijven van deze innovaties. Dit is precies het vakgebied van PCI. Hier haken wij in als organisatie en leveren naast producten en diensten, juist ook service en trainen medewerkers om alles uit de oplossing te halen, die helpt om hun werkomgeving ideaal in te richten. “We vragen gebruikers een digitale transitie te maken als het gaat om de werkomgeving, net als de apparatuur waarmee zij werken. Dit verbetert de efficiency én het werkplezier”, aldus Bas Kamphuis, CEO PCI Nederland.

Kraakhelder

“De werkomgeving wordt vaak gezien als bijzaak, want een ondernemer is bezig met zijn of haar business,” redeneert Bas. “Logisch. En precies daar helpt PCI. De ambitie ‘All to keep you going’ is daarin kraakhelder. Jij kunt doorgaan met ondernemen, terwijl PCI zorgt voor een ideale werkomgeving; een flexibele IT-infrastructuur, geordende documenten in een veilige omgeving en communicatie via de beste audio- en video oplossingen.”

Makkelijk aanpassen

Werk je bij PCI, dan denk je in kansen en oplossingen van nu. Het is dan ook niet vreemd dat er anders wordt gewerkt dan bij veel andere bedrijven. Wij spelen in op de wensen van onze gebruikers. Een vast maandbedrag, vastgesteld op basis van de wensen van de ondernemer.” En dat blijkt een van de grootste groeiredenen te zijn. Kamphuis: “Je kunt bij ons eenvoudig je werkomgeving koppelen aan de ontwikkeling van je organisatie. Daarmee bedoel ik dat je bijvoorbeeld bij groei, uitbreiding van locaties of herstructurering makkelijk werkplekken kunt aanpassen. En we denken uiteraard mee met onze klanten. Implementeren wij hightech oplossingen, dan zorgen we dat iedereen hier optimaal mee kan werken. Zo ondersteunen we de digitale transitie.” De visie van Kamphuis blijkt te werken. De omzet van PCI in vier jaar tijd met 100 miljoen euro gestegen.

Dát is fijn voor de klant

Was men vroeger op zoek naar computers en printers, op dit moment stijgt de vraag naar geïntegreerde Cloud systemen en hightech vergaderruimtes explosief. Peter Slüter, eigenaar van Hecla audiovisueel: “Na de overname van Hecla door PCI kunnen wij onze klanten hier nu bij helpen, waar wij voorheen alleen de audiovisuele oplossing konden bieden. Dát is fijn voor de klant. Eén bedrijf die alle oplossingen verzorgt voor een ideale werkomgeving. Met de overname door PCI krijgen we toegang tot referenties en kennis, wat zeker gaat bijdragen aan de verdere groei van onze organisaties. Met klanten als Ajax en FC Twente is het geweldig om zowel IT experts als audiovisuele professionals samen te voegen. We hebben al volop ervaring in video- en audiosystemen in stadions, winkelcentra, boardrooms en grote conferentiecentra en willen het klantenportfolio verder uitbreiden.” Met de buy-and-build-strategie creëert PCI een win-winsituatie. Omdat kennis niet in de inboedel maar in het hoofd van de medewerker zit, neemt PCI vrijwel het gehele personeelsbestand over. Peter Slütter: “Als eigenaar is het mijn plicht om Hecla zo sterk en zo groot mogelijk te maken. Met de overname door PCI sluiten we ons aan bij een organisatie met prachtige referenties en veel kennis. De groei die dit oplevert is een verdiend cadeau voor het vijftigjarig bestaan van Hecla.” ICT Spirit heeft tachtig medewerkers in dienst, bij Hecla zijn dit er vijftig. Het medewerker aantal van PCI komt via de overnames uit op ruim vijfhonderd.

IT-directeur

PCI maakt duidelijke keuzes voor komend jaar en de daarop volgende. Een verantwoordelijke voor IT is daar één van. Deze taak valt binnen de aanstelling van Sander van der Velden als CCO. Met een achtergrond in Print en IT stelt Van der Velden het doel om deze twee werelden nog meer te verenigen bij PCI. “IT en print hebben raakvlakken in iedere werkomgeving. De synergie tussen beide oplossingen is precies waar PCI in uitblinkt”, aldus Van der Velden. Met een zogenoemde buy-and-build-strategie zet Van der Velden koers om de kennis van PCI uit te breiden en zo verder te laten groeien.

Internationale ambities
Met een marktaandeel van 27% in het MKB is het buitenland voor PCI een serieuze ambitie. “Wij merken dat we door de kennis die we dagelijks vergaren van het mkb en grote organisaties een steeds interessantere partner worden van grotere merken zoals HP, Canon en Microsoft”, aldus Van der Velden. “De focus ligt momenteel op landelijke dekking in Nederland, maar we sluiten een internationale stap niet uit. Ook in het buitenland zien we dat de mix tussen het aanbieden van technische oplossingen en het stimuleren van menselijke adoptie leeft. PCI is ook over de grens de ideale IT-partner om ondernemers hierbij te helpen, laat Sander weten”.

www.pcinederland.nl

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: