Kennisplatform voor Oost Nederland

Pedaleur Bikes start een unieke pilot en trekt daarmee aandacht forens

Geplaatst op 20 november 2023
Pedaleur Bikes start een unieke pilot en trekt daarmee aandacht forens

Elf enthousiaste testpiloten gaan de komende drie maanden de uitdaging aan om hun woon-werkkilometers zoveel mogelijk per fiets af te leggen. Of beter gezegd, per speed-pedelec.

Op vrijdag 17 november namen de testpiloten hun fonkelnieuwe Stromer ST2 of ST3 vanuit de winkel van Pedaleur Bikes in Doetinchem in ontvangst. En los van deze fiets, ontvingen zij ook een korte maar essentiële (technische) uitleg zodat elke ‘piloot’ het maximale fietsplezier uit de komende maanden haalt. ‘De speed-pedelec wint steeds meer terrein, maar is nog een relatief onbekend product. Het vergt een serieuze investering en je wilt het eigenlijk eerst zelf kunnen ervaren voordat je tot die investering over gaat. Dus bieden wij nu die mogelijkheid. En we faciliteren kosteloos van A tot Z, dus inclusief helm, regenpak en degelijke fietstas. Onze testrijders betalen ons terug door middel van hun oprechte feedback. Wij kunnen eindeloos vertellen hoe goed onze fietsen zijn, mensen kunnen het beter zelf ervaren’, zegt Frank Arendsen, Directeur.

Een succesvolle aftrap

Pedaleur koos ervoor om de pilot enkel via haar social media kanalen kenbaar te maken. ‘We wisten dat er een behoefte zou zijn, maar dat de teller nog geen 24-uur later op ruim 120 aanmeldingen zou staan hadden we zeker niet verwacht. En de redenen om aan deze pilot deel te nemen zijn erg divers. Mensen die de aanschaf serieus overwegen en dit als ultieme testfase zien, mensen die een serieuze woon-werk afstand moeten overbruggen en om die reden aan hun auto vasthouden en mensen die niet compleet bezweet op het werk aan willen komen wetende dat er geen douchemogelijkheid is. Deze pilot is voor ons ook nieuw, dus we zijn erg benieuwd naar de ervaring van de testrijders en onszelf. Die gaan we tussentijds uiteraard monitoren’, zegt Pim Kalfs, Marketing Manager.

En wat volgt hierna?

De testrijders zijn na afloop van de drie maanden tot niets verplicht. ‘Sterker nog, het kan goed zijn dat we deze pilot begin 2024 nog een keer herhalen. Dat we er een doorlopend project van maken. Puur met de insteek om de speed-pedelec enerzijds en het gebruik ervan ten behoeve van woon-werkverkeer anderzijds meer bij onze doelgroep (en medewerkers) onder de aandacht te brengen. We zijn tenslotte niet voor niets Erkend Duurzaam Premium gecertificeerd. Een initiatief als deze past daar – ook op gebied van vitaliteit – uitstekend bij’, aldus Martijn Kip, Manager Bikes.

Pedaleur Bikes is – net als Volvo-dealer Harrie Arendsen – onderdeel van MOOVZ. Een mobiliteitsorganisatie uit Doetinchem met het doel om mensen op een comfortabele wijze van A naar B te verplaatsen. Het middel regelen zij. Aan de testrijders hieronder (foto) om het comfort te ervaren.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: