Pentair lanceert recruitmentwebsite

7 april 2020 Economie

Helder, eigentijds, beleving, interactief, het zijn kernwoorden die van toepassing zijn op de nieuwe recruitmentwebsite van Pentair in Winterswijk. De marktleider in watertechnologie en brandblustechniek wil online onderscheidend en zichtbaar zijn in de regio en talent aan zich verbinden. Met de pay-off ‘Onze pompen maken wij samen’ benadrukt Pentair dat de pompoplossingen samen én in eigen huis worden bedacht, ontwikkeld en geproduceerd.

“Met de nieuwe website kunnen we laten zien wat we als werkgever in huis hebben”, vertelt een enthousiaste Ester Reusink, manager communications. “Hoewel wij nationaal en internationaal werken, willen we onze positie als regionaal werkgever verder uitbouwen. Naast een nieuwe bedrijfswebsite en een upgrade van ons pand werken we actief aan ons werkgeversmerk. Met de nieuwe website willen we de juiste werkzoekenden beter bereiken en focussen we op rechtstreekse sollicitaties, optimale vindbaarheid en een nóg betere respons op vacatures.”

Medewerkers als ambassadeur
De website www.onzepompenmakenwijsamen.nl geeft niet alleen een realistisch beeld van wat Pentair doet, maar vooral ook wie het bedrijf is en welke mogelijkheden het biedt voor medewerkers. Werkzoekenden kunnen er informatie vinden over vacatures en stages en medewerkers vertellen enthousiast over hun functie en wat Pentair voor hen een aantrekkelijke werkgever maakt. “De website geeft inzicht in onze cultuur en sfeer”, legt Ester uit. “Het maakt onderdeel uit van een mix van middelen die we gaan inzetten. Hierbij zetten we onze medewerkers in als ambassadeur.”

Samenwerken voor uniek resultaat
Pentair ontwikkelt en produceert de pompen en systemen in eigen huis, van ontwerp tot realisatie, turnkey oplevering en onderhoud. Mensen die er een kijkje achter de schermen nemen, zijn altijd erg verrast, zo is de ervaring van HR-businesspartner Petra Jacobs. “Wij lopen al een flinke tijd mee in de waterwereld en beschikken over uitgebreide kennis van pomptechniek. Onze medewerkers werken dagelijks aan uitdagende, innovatieve projecten gericht op wereldwijde slimme en duurzame wateroplossingen. Alhoewel we onderdeel zijn van een internationale organisatie is de sfeer gemoedelijk, informeel, laagdrempelig en sterk gericht op samenwerking. Als medewerker word je overal bij betrokken en krijg je de ruimte om vindingrijk te zijn, verantwoordelijkheid te nemen en jezelf te ontwikkelen.”

Trots
Factoren als uitzicht naar een vaste baan, vertrouwen en respect spelen een belangrijke rol bij Pentair. Het bedrijf is een aantrekkelijke, financieel gezonde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden, maar zeker ook een plek waar ruimte is voor gezelligheid, verzekert Jeanette Onnink, HR-businesspartner. “We hebben een actieve personeelsvereniging, die jaarlijks diverse activiteiten organiseert. Bovendien zetten we volop in op duurzame inzetbaarheid met als doel dat iedereen ‘fluitend van en naar zijn werk gaat’. We zijn trots op het feit dat het bedrijf al zo lang bestaat, op de mooie producten die we maken en onze prettige cultuur. Niet voor niets blijven medewerkers over het algemeen lang bij ons!”