Pentair viert 115-jaar pomp productie in Winterswijk

5 april 2019 Nieuws

Op 4 april vierde Pentair het 115-jarig bestaan met een ontbijt voor alle medewerkers. Een bijzondere mijlpaal voor het Winterswijkse bedrijf dat wereldwijd maatwerk pompen levert voor grote projecten. Directeur Gerard Scholten: “Alhoewel wij onderdeel zijn van het Amerikaanse Pentair, overheerst bij dit soort gelegenheden nog steeds het oude Nijhuis-gevoel. Wij vinden het belangrijk om dit soort mijlpalen samen met onze medewerkers te vieren.”

Op 4 april 1904 startte G.J. Nijhuis een kleine machinefabriek aan de Parallelweg in Winterswijk. In de jaren die volgende ontwikkelde het bedrijf zich van machinewerkplaats tot leverancier van centrifugaal pompen. Directeur Gerard Scholten: “Begin jaren ‘30 is de bedrijfsnaam veranderd in Nijhuis Pompen, zoals veel mensen ons waarschijnlijk nog steeds kennen. Vanaf dat moment groeide het bedrijf uit tot een specialist in maatwerkpompen met vele prestigieuze projecten over de hele wereld. Sinds 2011 maken wij onderdeel uit van het Amerikaanse, beursgnoteerde Pentair Inc. Wij produceren nog steeds maatwerkpompen voor speciale projecten, maar we gebruiken ook steeds meer standaardproducten van andere Pentair-merken zoals Aurora, Fairbanks en Jung Pumpen.”

Oerdegelijk product
Ruim 130 medewerkers schoven aan tijdens het ontbijt. Ook de medewerkers in de servicevestingen in Beverwijk, Tynaarlo en Zevenbergen hebben op hun eigen locatie stilgestaan bij het 115-jarig bestaan.  “In één van onze productiehallen hadden wij een lange tafel opgesteld waar wij met alle aanwezige medewerkers ontbeten hebben. Dan merk je dat het familiegevoel zoals dat er was toen wij nog een familiebedrijf waren, nog steeds aanwezig is bij onze medewerkers. Wij zijn een vooraanstaand, innovatief bedrijf in de waterwereld, met een oerdegelijk product waar we allemaal nog steeds heel erg trots op zijn! Dat zie je ook aan het grote aantal collega’s dat hier al meer dan 20, 30 of zelfs 40 jaar werkt. Wij voelen ons ook nog steeds erg verbonden met de gemeenschap in Winterswijk. Het bedrijf zit nog steeds op dezelfde plek waar het ooit begonnen is en wij hebben ook niet de intententie om te verhuizen”, aldus Gerard Scholten.