Kennisplatform voor Oost Nederland

Persaldi: Specialist in salaris- en personeelsadministratie

Geplaatst op 22 november 2021
Persaldi: Specialist in salaris- en personeelsadministratie

In Almelo is sinds ruim een jaar Persaldi gevestigd: een kantoor gespecialiseerd in het verzorgen van salaris- en personeelsadministratie, opgericht door de ervaren adviseur Rik Dekkers. “Ik heb zo’n twintig jaar op een middelgroot accountantskantoor gewerkt en wilde graag zelf ondernemen. Persoonlijk contact en behulpzaam zijn vind ik erg belangrijk.”

Persaldi heeft drie belangrijke pijlers. Het kantoor is dé partner voor het verzorgen van de salarisadministratie voor werkgevers en administratie- en accountantskantoren. Bovendien vervult Persaldi graag een advies- en klankbordfunctie richting diezelfde partijen én Dekkers is inzetbaar als interim salarisadviseur of consultant.

Kosteloos kort advies

Dekkers: “Kenmerkend voor Persaldi is dat klanten, waarvoor de salarisadministratie wordt verzorgd, geen rekening krijgen voor een kort telefoontje of mailtje. Als blijkt dat een vraag meer uitzoekwerk behoeft, stem ik dat meteen af zodat daar nooit onduidelijkheid over is. Dat wordt erg gewaardeerd.”
Dekkers rekent bovendien één vast tarief per verwerkte salarisstrook, daar zit bijna alles bij in. “Voor andere diensten, zoals een arbeidscontract of pensioenaangifte, heb ik een ‘menukaart’ met vaste tarieven.”

Sparringpartner

Persaldi voorziet ook in een andere behoefte van accountants- en administratiekantoren. “We helpen kantoren die wel zelf de salarisadministratie verzorgen, maar een back-up willen om even te kunnen klankborden. Dat kan bijvoorbeeld gaan over hoe iets in de bruto-netto berekening opgenomen dient te worden. Daarnaast voorzien we kantoren van vaktechnisch advies.”

Regelgeving

Dekkers vervolgt: “Wij zijn continu bezig met administratie en advies wat betreft personeel en salaris. Wij weten echt alles over het toepassen van de juiste – en aanvullende – regelgeving.” Daarnaast werkt Persaldi samen met gerenommeerde partijen uit de regio op het gebied van arbeidsrecht, loonheffingen, verzuim & Arbo, pensioen en HR. “Deze kring van specialisten schakelen wij in op specifieke thema’s, ook dat wordt door klanten erg gewaardeerd.”

Onafhankelijke partij

Persaldi is een onafhankelijke partij. “Wij verzorgen enkel salarisadministratie en advies, ongeacht welk kantoor er voor overige zaken ingeschakeld wordt. Er zijn ondernemers die om die reden ook voor ons kiezen: als zij van accountant zouden overstappen, verandert er wat loonstrookjes betreft niets voor hun werknemers.”  

Software

Persaldi werkt met het softwarepakket Loket.nl. “Werkgevers krijgen 24/7 toegang tot een online portaal waarin zij onder andere de salaris-output kunnen raadplegen. Werknemers hebben een eigen portaal, met de salarisstroken, verlof en vakantiedagen, de arbeidsovereenkomst, de procedure bij ziekmeldingen, en desgewenst huishoudelijke reglementen. Oproepkrachten kunnen bovendien zelf hun gewerkte uren online invullen.”

Managementrapportages

Dekkers heeft onlangs aanvullende programmatuur aangeschaft waarmee werkgevers van specifieke managementinformatie kunnen worden voorzien. “Denk aan het afspiegelen van loonkosten van 2020 versus die van 2021, loonkostenvoordelen, de geldwaarde van het verlof dat werknemers gezamenlijk nog hebben uitstaan, noem maar op.” Al bij twee werkgevers werd de nieuwe tool succesvol ingezet. “Zij zijn erg enthousiast over de managementrapportages op maat.”

Samenwerking

Persaldi werkt nauw samen met een collega-kantoor waar vier salarisadviseurs werkzaam zijn. “Dat doen wij voor elkaar om de continuïteit te waarborgen. Zij doen net als wij niets anders dan salarisadministratie en -advies en werken eveneens met Loket.nl. Door deze samenwerking is een tijdige verwerking van de salarissen gegarandeerd.”

Interim ondersteuning

Nog een dienst die Persaldi verleent: interim ondersteuning. “Ondernemers kunnen behoefte hebben aan back-up bij verlof, ziekte of wanneer een vacature moeilijk ingevuld kan worden. Ik kan ingezet worden als interim administrateur of adviseur, maar ook als vaktechnisch loket of ‘backoffice’.” Persaldi fungeert daarmee als ‘kennisbank’ voor alle vragen op het gebied van salaris en personeel. Dekker beaamt: “Dat klopt. Wij zijn partner voor het verzorgen van de salarisadministratie, maar vervullen ook graag een advies- en klankbordfunctie, desgewenst dus als interimmer.”

Uitbreiding

Het gaat goed met Persaldi. Per 1 november is Denise als eerste medewerker in dienst getreden. Dekkers: “Zij verzorgt als salarisadviseur eveneens de salarisadministratie en adviseert werkgevers over alles dat te maken heeft met personeel en salaris.”


Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: