Kennisplatform voor Oost Nederland

PHYSEE Group en NSG Group hebben krachten gebundeld om meerdere kantoorgebouwen in Europa duurzamer te maken met 15.000 SmartWindows

Geplaatst op 27 oktober 2021
Samenwerking PHYSEE en NSG Group

De brede technische kennis en testmogelijkheden van de NSG Group en de baanbrekende sensortechnologie van PHYSEE hebben geresulteerd in sensoren van PHYSEE die worden samengebouwd in het isolatieglas van de NSG Group, waardoor ramen ontstaan die daglicht optimaliseren en het binnenklimaat en de sfeer perfectioneren.

SmartWindows

De SmartWindows bevatten sensoren die gegevens meten, zoals licht, luchtkwaliteit en temperatuur – informatie die wordt gebruikt om gebouwen optimaal te koelen, verwarmen en/of verlichten. Dit vermindert de energiekosten met maximaal 30%, verhoogt het comfortniveau in het gebouw en draagt bij aan het welzijn en de gezondheid en tot 18% meer productiviteit in werkomgevingen. Wanneer het wordt geïntegreerd in isolatieglas zijn de mogelijkheden met betrekking tot comfort, geluidsbeheersing, veiligheid en beveiliging, vrijwel eindeloos.

Het eerste natuurlijke besturingssysteem voor slimme gebouwen SENSE is de enige smart building technologie die het interieur van het gebouw openstelt voor de buitenwereld. Door middel van deze technologie verbinden wij kantoren met de natuur. Maak gebruik van het buitenklimaat om het binnenklimaat in balans te brengen en werk in gezonde en comfortabele gebouwen terwijl energie en geld wordt bespaard.

PHYSEE’s

PHYSEE’s oplossing levert ook waardevolle inzichten en biedt analyses voor gebouweigenaren en hun huurders. Ferdinand Grapperhaus jr., CEO en mede-oprichter van PHYSEE Group, benadrukt de voordelen van de deal: “Deze samenwerking met de NSG Group zal onze missie, om bestaande en nieuwe gebouwen milieuvriendelijker te maken en tegelijkertijd het comfort van de gebruikers te verbeteren, versnellen. Door de krachten van PHYSEE en NSG Group te bundelen, kunnen we ons bereik vergroten en zorgen voor gezondere, duurzame en meer comfortabele kantoorgebouwen.”

Alderlan Vitalino, Value Added Director Architectural Glass Europe NSG Group, voegt hieraan toe: “De samenwerking met PHYSEE zal onze strategie van het leveren van glasproducten en diensten met een hoge toegevoegde waarde versterken, de markt heeft behoefte aan zeer functioneel glas en de NSG Group wil door innovatie de meest vertrouwde partner zijn in alle segmenten waarin we actief zijn om snel en accuraat te reageren op de behoeften van de klant. Diverse NSG Group productielocaties in Europa zullen de PHYSEE sensoren integreren in  dubbel of triple beglazing die door ons voor SmartWindows zijn gemaakt.”

Dankzij de innovatieve samenwerking tussen de NSG Group en PHYSEE Group, is architectural glas nog nooit zo “slim” of ergonomisch geweest.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: