Kennisplatform voor Oost Nederland

NSG Group lanceert tweede editie van Glass in Architecture

Geplaatst op 20 september 2016
Glass in Architecture

NSG Group zal de tweede editie van het prestigieuze Glass in Architecture boek lanceren tijdens de Glasstec in Düsseldorf die gehouden wordt van 20-23 september 2016. Het boek toont een aantal van de meest prestigieuze architectonische projecten van over de hele wereld, van openbare gebouwen tot particuliere woningen. Het is geïnspireerd op het meest creatieve gebruik van glas in gebouwen en richt zich op die projecten waar architecten functionaliteit en duurzaamheid hebben gecombineerd met design.

Uniek
Alle projecten in deze editie zijn uniek. Ze variëren van het McDonald’s paviljoen in het centrum van Rotterdam, dat zo ontworpen is dat het achtergelegen monumentale postkantoor weer zichtbaar is, tot het bijzondere platform ‘Le Pas dans le Vide’ in de Franse Alpen. Op dit glazen platform heeft de bezoeker een prachtig uitzicht op het adembenemende landschap.

Gastvrije omgeving
Glass in Architecture belicht ook een aantal openbare ruimtes waar glas in is gebruikt om een gastvrije omgeving voor bezoekers te creëren. Variërend van het Stonehenge Visitor Centre in het Verenigd Koninkrijk, tot het Egyptisch Museum in Turijn. In elke situatie is het glas geïntegreerd in het ontwerp van de architect en biedt het glas diverse functies die bijdragen aan de esthetiek van het gebouw, maar ook de algehele duurzame prestaties verbeteren.

Mogelijkheden
Esther van der Veen, Marketeer bij Pilkington Benelux: “Architecten van over de hele wereld blijven glas toepassen in hun ontwerpen. Dit boek is een weerspiegeling van hun werk en met projecten variërend van kantoren tot musea en brandweerkazerne, het is duidelijk dat de mogelijkheden van glas in gebouwen eindeloos zijn. Dankzij de technologische ontwikkelingen biedt glas vele additionele functies. Het stelt architecten in staat om hun artistieke visie te realiseren. Glas speelt ook een belangrijke rol in het verbeteren van energie-efficiëntie en levert een positieve bijdrage aan duurzaamheidscriteria zoals BREEAM.”

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: