Kennisplatform voor Oost Nederland

Pieter Dillingh aan de slag bij Oost NL als Strategic Business Developer

Geplaatst op 10 november 2017

Pieter Dillingh, MT-lid Novel-T, gaat per 1 januari 2018 een nieuwe uitdaging aan bij Oost NL, de ontwikkelingsmaatschappij van Oost-Nederland. Als Strategic Business Developer gaat hij aan de slag met de strategieplannen van onder andere de samenwerking tussen Oost-Nederland en Duitsland. Hij neemt hierbij afscheid van zijn functie bij Novel-T.

Management Novel-T
Pieter Dillingh maakte sinds 2009 onderdeel uit van de directie bij Novel-T. In 2009 startte hij als directeur bij Innovatieplatform Twente om deze werkzaamheden vanaf 2012 voort te zetten vanuit Novel-T (voorheen Kennispark Twente) en innovatie in de maakindustrie binnen de regio te stimuleren. Novel-T en Oost NL zijn in de maakindustrie belangrijke schakels in het scouten en screenen van innovatieve bedrijvigheid en het vertalen van de marktbehoeften naar programma’s, projecten en businesscases. Voorbeelden hiervan zijn BOOST, de smart industry agenda van Oost-Nederland en het programma iPro-N, gericht op het ondersteunen van ondernemers met grensoverschrijdende samenwerking bij het maken van slimme producten, en ook verschillende fieldlabs waar bedrijven gezamenlijk kennis ontwikkelen en toepassen. Pieter Dillingh: “De afgelopen acht jaar heb ik met veel plezier gewerkt aan de totstandkoming van wat nu Novel-T is. Oost NL heeft mij benaderd om bepaalde strategische onderwerpen, zoals de samenwerking met Duitsland, beet te pakken en verder uit te werken. Dit is een enorme uitdaging die ik graag wil aangaan.”

Samenwerking met Oost NL
Pieter Dillingh is geen nieuw gezicht binnen Oost NL. De afgelopen acht jaar is hij vanuit Oost NL beschikbaar gesteld voor zijn werkzaamheden bij Novel-T en het bestendigen van de samenwerking tussen beide organisaties. De organisaties gaan nieuwe programma’s maken voor startups, scale-ups, regionale MKB en grootbedrijf. Een van deze programma’s zal betrekking hebben op Duitsland.  “Ik zal daarom zeker niet van de Twentse bodem verdwijnen, maar in een andere rol een bijdrage leveren”, aldus Pieter Dillingh.

Delen via

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: