Kennisplatform voor Oost Nederland

Porsche centrum Gelderland benoemd tot exclusive manufaktur partner

Geplaatst op 21 november 2023
PORSCHE CENTRUM GELDERLAND BENOEMD TOT EXCLUSIVE MANUFAKTUR PARTNER

Porsche Centrum Gelderland is door Porsche benoemd tot Exclusive Manufaktur Partner, een belangrijke erkenning waarmee Porsche Centrum Gelderland toegang krijgt tot een exclusief maatwerkprogramma en nog beter op de wensen van de klant kan inspelen.

Porsche Centrum Gelderland is al het eerste en grootste Porsche Classic Center ter wereld, nu mag het bedrijf zich ook Porsche Exclusive Manufaktur Partner noemen. “Het was een lang gekoesterde droom om ook dit label te mogen voeren. Dankzij onze goede relatie met Pon Porsche Import, Porsche AG en onze manier van werken is dit nu mogelijk geworden. Met dit label kunnen wij de groeiende vraag naar personaliseren beantwoorden.” zegt Mark Wegh, eigenaar van Porsche Centrum Gelderland.

Exclusive Manufaktur zit Porsche in het bloed. Ferry Porsche bouwde zijn eerste auto in 1948 omdat hij geen auto kon vinden die aan zijn wensen voldeed, later volgde het Sonderwunsch-Programm om Porsches op het sportieve vlak aan te passen. Inmiddels werkt het merk in Zuffenhausen met 180 specialisten aan het Exclusive Manufaktur Partner-programma. Ruim 40% van de nieuw geleverde Porsches gaat tegenwoordig door de handen van deze specialisten.

De mogelijkheden zijn legio: bijzondere lakkleuren, bouw van specifieke carrosseriedelen en gebruik van bijzondere materialen, stikselpatronen en leerkleuren. Er zijn geen beperkingen aan de mogelijkheden, mits de fabriek de wens technisch kan vervullen en de Porsche-kwaliteit wordt gehaald.

De benoeming tot Exclusive Manufaktur Partner is niet vanzelfsprekend. Porsche AG onderzoekt of het dealerbedrijf aan de hoge kwaliteitseisen kan voldoen en met de benoeming dient een aantal werknemers van Porsche Centrum Gelderland een specifieke training bij de fabriek te volgen. Porsche Centrum Gelderland verwacht volgend jaar 50% van zijn modellen met een of meer maatwerktoevoegingen te leveren.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: