Kennisplatform voor Oost Nederland

Provincie Flevoland investeert in e-commerce

Geplaatst op 20 december 2017
Provincie Flevoland investeert in e-commerce

De Provincie draagt gedurende vier jaar tweehonderd duizend euro bij om e-commerce binnen de regio verder te versterken. Gedeputeerde Jan-Nico Appelman overhandigde vrijdag 15 december de beschikking aan Jan-Ernst van Driel en Durk Bijma. Het initiatief voor deze subsidieaanvraag is gedaan door het Topcentrum e-commerce. Dit is een samenwerkingsverband tussen 28 bedrijven*, onderwijsinstellingen en overheden. De bijdrage van Flevoland wordt gebruikt om zoveel mogelijk mensen op te leiden voor banen in de e-commerce. Het gaat daarbij zowel om studenten als om mensen die al werkzaam zijn in de branche.

Over het Topcentrum e-commerce
Het Topcentrum e-commerce ontwikkelt nieuwe opleidingen en organiseert regelmatig inhoudelijke bijeenkomsten waaronder masterclasses, bedrijfsbezoeken, hackathons, gastcolleges en studentprojecten.

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman is blij met deze regio-overstijgende samenwerking: “E-commerce ondernemers zijn afhankelijk van goed personeel. Met het Topcentrum E-commerce slaan ondernemers in deze sector de handen ineen met het onderwijs om deze specialisten  op te leiden en huidige medewerkers bij te scholen. Dat is in het belang van alle betrokkenen.”

Gastheer CameraNU
CameraNu.nl, gevestigd op Urk ,was gastheer van de bijeenkomst. Na een presentatie van het Topcentrum door Jan-Ernst van Driel (voorzitter stuurgroep) en een rondleiding bij CameraNu volgde het officiële tekenmoment door gedeputeerde Jan-Nico Appelman.

Vergelijkbare berichten

Heeft u interessant nieuws of een bijzonder verhaal?

Laat het ons weten via nieuws@kijkopoostnederland.nl. of via onze handige nieuwsmodule.

Nieuws aanleveren

Zoeken naar: